Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formatul Ligii 1, de urmat sau de schimbat? Giorgio Chiellini pune presiune: ”Sistemul Serie A trebuie alterat. Ar fi mult mai palpitant cu play-off”

Formatul Ligii 1, de urmat sau de schimbat? Giorgio Chiellini pune presiune: ”Sistemul Serie A trebuie alterat. Ar fi mult mai palpitant cu play-off”

Serie A

Comentarii

Într-un interviu publicat pe Football Italia, Giorgio Chiellini a dezvăluit că vede nevoia pentru schimbări în Serie A.

Giorgio Chiellini se apropie de momentul retragerii din activitate şi deja se gândeşte la moduri prin care poate îmbunătăţi fotbalul italienesc, după ce a petrecut zeci de ani în fenomen.

Căpitanul lui Juventus a declarat într-un interviu că şi-ar dori ca Serie A să introducă un sistem cu play-off, pentru a face campionatul mai palpitant şi surprinzător.

Totuşi, fundaşul central nu propune un sistem pe modelul Ligii 1, ci mai degrabă pe modelul MLS. În campionatul nord-american, clasamentul este împărţit în două: conferinţa de est şi cea de vest.

Apoi, cele mai bine clasate echipe din fiecare conferinţă se luptă într-un turneu eliminatoriu pentru supremaţie, la fel ca în NBA sau în majoritatea sporturilor americane.

Totuşi, Chiellini punctează că în fotbalul italian rareori se văd schimbări, întrucât oamenii de sus sunt sceptici să accepte orice alteraţie faţă de sistemul original.

Formatul Ligii 1, de urmat sau de schimbat?

Cât timp eşti un fotbalist, eşti concrentrat doar pe cariera ta. Nu m-am gândit niciodată la altceva.

Evident, aş vrea să o iau pe un drum spre a deveni conducător în viitor, să mă folosesc de experienţa dobândită în cariera mea şi să o aplic în alt mediu.

Vreau să mă concentrez pe ce se petrece în jurul terenului, dar am mult de învăţat. Ştiu bine sportul acesta, dar nu e de ajuns pentru a ocupa un post.

Ştiu totul despre Continassa (n.r. baza de antrenamente a lui Juventus), chiar şi unde sunt pânze de păianjeni, dar am doar o vagă idee despre ce se petrece în birouri.

E prea mult conservatism în Italia. În lumea businessului, se fac lucrurile necesare, dar în fotbal orice schimbare e văzută ca o potenţială ameninţare.

Formatul Serie A trebuie schimbat. De exemplu, ar fi mai palpitant şi ar fi mai mult suspans prin introducerea unui sistem cu play-off.

Ar fi un eveniment extraordinar, care ar atrage milioane de fani. Totuşi, lucrurile noi sunt înfricoşătoare şi, în final, nimic nu se schimbă.

Obiectivul comun este să păstrăm pasiunea în viaţăm, sau am putea pierde o 'moştenire' socială imensă”, a declarat Chiellini, conform Football Italia.

În ultima vreme, sistemul cu play-off / play-out din Liga 1 a tot fost criticat, dar din cauza înjumătăţirii, nu din cauza formatului.

Aşadar, campionatul nostru poate fi pe drumul cel bun cu câteva alteraţii.

Afla mai multe despre: giorgio chiellini 

viewscnt
Articole similare