adplus-dvertising
You are here:

Fosta adversară a Sandrei Izbaşa de la Jocurile Olimpice, dezvăluiri tulburătoare: "Cine a fost de vină când Larry Nassar a stat peste mine 50 de minute?"

Fosta adversară a Sandrei Izbaşa de la Jocurile Olimpice, dezvăluiri tulburătoare: "Cine a fost de vină când Larry Nassar a stat peste mine 50 de minute?"galerie foto

Diverse

Comentarii

Fosta gimnastă americană McKayla Maroney a dezvăluit o serie de detalii tulburătoare care îl implică pe fostul medic al lotului olimpic american de gimnastică, Larry Nassar. Ea a spus că a fost abuzată sexual şi că a fost pusă să concureze accidentată la Jocurile Olimpice de la Londra.

Fosta adversară a Sandrei Izbaşa, McKayla Maroney, despre abuzurile suferite

UPDATE | BBC a anunţat că Federaţia Americană de Gimnastică a decis să le achite victimelor daune morale în valoare de 380 de milioane de dolari, sumă care se adaugă celor 500 de milioane de dolari pe care Universitatea din Michigan i-a aprobat pentru cele peste 330 de victime în 2018.

În total, Larry Nassar a fost acuzat că a agresat sexual peste 330 de sportive minore, motiv pentru care a fost condamnat la 300 de ani de închisoare.

Învinsă de Sandra Izbaşa în finala olimpică de la sărituri de la Jocurile Olimpice de la Londra, McKayla Maroney a ajuns, la 25 de ani, să vorbească despre drama trăită în lotul american de gimnastică. 

Campioana americană a dezvăluit ce a păţit pe Twitter şi pe Instagram. Fosta sportivă a susţinut că a fost înfometată, i s-a interzis să le vorbească părinţilor ei şi a fost înjurată de către o coechipieră mai în vârstă când a încercat să discute despre abuzul lui Nassar.

Nassar execută în prezent o pedeapsă de 175 de ani de închisoare după ce a fost condamnat în 2018 sub acuzaţia de pornografie infantilă şi agresiune sexuală a minorilor.

Galerie foto cu McKayla Maroney

„Când am concurat pentru SUA la 15 ani, la Jocurile Olimpice de la Londra, părinţii mei nu au avut voie să stea la hotelul meu sau să mă vadă personal. Cine a fost de vină când am fost goală cu Larry Nassar peste mine pentru 50 de minute?", a spus fosta gimnastă, care a acuzat comitetul olimpic american că nu a avut grijă de ea. 

„Părinţii mei au trebuit să semneze o derogare înainte de a pleca la concursuri sau tabere, declarând că sunt acum în grija USAG (n.r. - United States of America Gymnastic) şi mă vor proteja. Dacă nu o semnau, nu puteam concura. USAG spune că nu e responsabili pentru abuzul care s-a întâmplat. Ei bine, atunci cine este? Eram minoră la Londra. Nu ni s-a permis să ne vedem părinţii decât după competiţii, nu li s-a permis să stea la hotelul nostru sau să ne vorbească personal. Părinţii sunt văzuţi ca o distragere a atenţiei, am avea probleme dacă am vorbi cu ei. Mama mea îmi trimitea pachete cu mâncare la hotelul meu, pentru că eram înfometată”.

Maroney a detaliat abuzurile pe care le-a suportat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 şi cum a fost forţată să concureze cu un nas rupt, tibie fracturată, o comoţie şi un picior rupt despre care Nassar a susţinut sunt accidentări mai vechi. 

Maroney a spus că a suferit accidentarea, deoarece antrenorul de atunci, Márta Károlyi, a făcut ca echipa să înceapă antrenamentele imediat după ce au zburat în Londra. „Şi atunci mi-am rupt piciorul pentru că eram ameţită ca naiba. Mă simţeam groaznic". 

Maroney a susţinut că Nassar ştia despre piciorul ei rupt, dar a minţit-o pe Károlyi, spunându-i că nu a fost rupt.

Ea a adăugat că Nassar „a fost cel care a ajutat cu radiografiile şi a transmis informaţiile". 

Galerie foto cu McKayla Maroney

 

viewscnt
Articole similare