Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali, un nou BOOM financiar. 10 milioane de euro pentru marea sa nebunie: "Mi-a venit ideea la meciul cu Galatasaray". Patronul FCSB-ului a pus banii pe masă

Becali, un nou BOOM financiar. 10 milioane de euro pentru marea sa nebunie: "Mi-a venit ideea la meciul cu Galatasaray". Patronul FCSB-ului a pus banii pe masă

FCSB

Comentarii

Becali este implicat serios în această perioadă pe piaţa transferurilor pentru a întări lotul FCSB-ului, însă latifundiarul din Pipera este foarte activ şi în privinţa altui proiect important.

Gigi Becali a luat decizia, în 2010, de a ridica o biserică în Pipera, iar construcţia este aproape de finalizare. Proiectul de suflet al patronului FCSB-ului prevede o biserică de 40 de metri înălţime, 35 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, iar investiţia totală se ridică la 10 milioane de euro.

"E o catedrală. Nu va semăna cu nimic din ce există în România. Va fi realizată după stilul bisericilor ruseşti.

În ea se vor putea ruga concomitent 400 de credincioşi, va fi gata la roşu în acest an, iar cu tot cu pictură cam în doi ani. Proiectul a fost făcut de domnul Becali, inclusiv cum va arăta acoperişul.

Tot dânsul se ocupă de altar, icoane, pictură. Gigi Becali a ales şi clopotele care au venit din Rusia" , a spus inginerul Gelu Mălureanu, cel care se ocupă de ridicarea bisericii, potrivit Click.

"Biserica asta a fost făgăduită acum 13-14 ani când a obţinut Steaua (n.r. FCSB) o victorie mare, cu Galatasaray. Eram în post, m-am rugat la Dumnezeu şi am spus «Dă, Doamne, putere».

Am avut o ofertă de 6 milioane de euro pentru terenul ăla şi am ales să construiesc biserica, aşa cum am promis. Cu Dumnezeu nu te joci şi nu negociezi. Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură, cam 10 milioane de euro, a declarat Gigi Becali.

Becali renunţă la FCSB şi se retrage la mănăstire

Becali are în plan să renunţe la fotbal, în viitorul apropiat, şi să se retragă la mănăstire. Latifundiarul din Pipera îşi construieşte propriul Athos, în localitatea Comanca, judeţul Vâlcea. Patronul FCSB-ului a investit şi a cumpărat pământ în această localitate, unde s-a apucat deja să construiască locuinţe pentru întreaga familie, dar şi un lăcaş de cult pentru călugării din zonă.

Informaţiile au fost confirmate şi de preoţii de la Mănăstirea Frăsinei, aflată la doar câţiva kilometri de localitatea Comanca.

"Da, e adevărat că Gigi Becali construieşte case pentru familia sa. Este undeva spre Comanca, înainte să intraţi în Băile Olăneşti. Se poate ajunge şi pe jos, peste munte, de aici de la noi”, a declarat unul dintre preoţi, potrivit sursei citate mai sus.

În plus, latifundiarul din Pipera şi-a dus acolo şi 300 de oi, de care speră să se ocupe în momentul în care se va retrage în munţi.

"O să fie gata în patru-cinci ani, că biserica am făcut-o eu, dar acolo e mare investiţie, că vor fi cinci biserici într-un loc. Sunt 30 de hectare, o să fie o comunitate de călugări, o să fie un oraş monahal călugăresc. Într-o parte vor fi bărbaţi şi într-o altă mănăstire vor fi numai femei. La femei nu calcă bărbaţi, la bărbaţi nu calcă femei”, a declarat Gigi Becali, potrivit Antena3.

Chiar în toamna anului trecut, Gigi Becali a ales Mănăstirea Frăsinei pentru a-şi petrece câteva zile înaintea meciului cu Dinamo. Patronul roş-albaştrilor a mai mers la lăcaşul de cult aflat la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, când a fost însoţit, rând pe rând, de Alexandru Tudor, de Ionuţ Luţu sau de Mihai Stoica.

"Vreau să mă călugăresc, dar nu mai vreau să vorbesc despre asta. Nu vrea familia să mai vorbesc despre asta. Dar nu e un gând, o intenţie… Decizia e altceva, gândul e altceva… În primul rând, trebuie să am acordul familiei" , a spus Gigi Becali.

Patronul de la FCSB este pregătit să facă pasul cel mare şi să se călugărească după ce îşi va vedea cea de-a treia fată măritată.

“Spune tot mai des că, după ce-şi va vedea şi ultima fată la casă ei, se va retrage la o mănăstire sau pe Muntele Athos. Este poate cel mai credincios om pe care l-am cunoscut şi sunt convins că va face acest pas” , a declarat un apropiat din anturajul latifundiarului din Pipera.

Afla mai multe despre: becalifcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare