Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul căpitan al Ucrainei, ”şters” din istoria echipei naţionale! Anatoliy Tymoshchuk, făcut praf de compatrioţi: ”Un păduche, la fel ca ruşii”

Fostul căpitan al Ucrainei, ”şters” din istoria echipei naţionale! Anatoliy Tymoshchuk, făcut praf de compatrioţi: ”Un păduche, la fel ca ruşii”
Comentarii

Anatoliy Tymoshchuk, fostul jucător al lui Bayern şi căpitan al Ucrainei, a fost şters din istoria echipei naţionale şi i-a fost revocată licenţa de antrenor.

Anatoliy Tymoshchuk a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ucraineni din toate timpurile şi are cele mai multe apariţii în tricoul ţării sale, 144.

Fostul mijlocaş şi-a început cariera la Volyn Lutsk şi a mai jucat pentru Şahtior Donetsk, Zenit, de două ori, Bayern Munchen şi Kairat Almaty.

În urma încheierii carierei sale de jucător, Tymoshchuk a revenit la Sankt Petersburg, unde este şi în prezent secund, în ciuda războiului din ţara sa.

Mai totţi ucrainenii aflaţi în Rusia au demisionat imediat şi au părăsit ţara, dar Anatoliy Tymoshchuk a rămas tăcut în toată această perioadă.

Zenit este deţinută de Gazprom, companie a căror contracte de sponsorizare prin Europa au fost întrerupte odată cu invadarea Ucrainei, dar Anatoliy Tymoshchuk tot nu a părăsit clubul.

După ce a fost criticat în mai multe rânduri de compatrioţii săi, un oficial ucrainean a venit cu o nouă replică pentru fostul căpitan al Ucrainei.

Aşa cum a spus Shevchenko, nu ne este mai frică de păduchii de la Moscova decât de cei ucraineni. Acesta este un păduche ucrainean.

Cu astfel de aliaţi, nu mai ai nevoie de duşmani”, a spus Grigory Kozlovsky, potrivit AS.

Fostul căpitan al Ucrainei, ”şters” din istoria echipei naţionale

Apoi, Federaţia Ucraineană de Fotbal a luat o decizie fără precedent: licenţa de antrenor a lui Tymoshchyk a fost retrasă, iar tot istoricul său de la naţională a fost ”şters”, alături de trofeele pe care le avea în palmares din perioada petrecută în Ucraina.

De la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Tymoschuk, fostul căpitan al naţionalei Ucrainei, nu numai că nu a făcut declaraţii publice despre aceasta, dar nici nu şi-a oprit colaborarea cu clubul agresorului (Zenit).

Un alt fost club al ucraineanului, Bayern Munchen, a publicat declaraţii şi ia măsuri în sprijinul Ucrainei, dar Tymoschuk rămâne tăcut şi lucrează pentru clubul agresorului.

Făcând această alegere conştientă, Tymoschuk dăunează imaginii fotbalului ucrainean şi încalcă clauza 1.4 din Codul de Etică şi Fair Play UAF”, se arată în comunicatul Federaţiei Ucrainene.

Afla mai multe despre: anatoliy tymoshchuk 

viewscnt
Articole similare