Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul coechipier îi ia apărarea lui Nicolae Dică: ”Face tot ce depinde de el”. Acesta vede altă problemă la FCSB: ”Să nu ne ascundem după degete”

Fostul coechipier îi ia apărarea lui Nicolae Dică: ”Face tot ce depinde de el”. Acesta vede altă problemă la FCSB: ”Să nu ne ascundem după degete”

FCSB

Comentarii

Deşi a reuşit să o califice pe FCSB în grupele Conference League, parcursul vicecampioanei după venirea lui Nicolae Dică (42 de ani) pe banca tehnică a fost la fel de dezastruos ca înainte ca acesta să îi ia locul lui Toni Petrea pe banca tehnică.

După ce a pierdut meciul tur cu Saburtalo (Georgia), din al doilea tur preliminar al Conference League, şi a reuşit să obţină doar un punct din primele două etape de campionat, cu U Cluj şi Rapid, Toni Petrea a fost înlocuit de Nicolae Dică pe banca tehnică a FCSB-ului.

”Nic” era ultimul antrenor care reuşise să o califice pe vicecampioană în grupele unei competiţii europene şi a reuşit să repete figura cinci ani mai târziu, dar rezultatele din campionat şi, mai ales, prestaţiile echipei nu au convins.

Defensiv, FCSB e un dezastru: a luat gol în fiecare dintre cele 10 etape de campionat disputate şi în şase dintre cele nouă partide disputate în preliminariile şi grupele Conference League.

Împotriva lui Silkeborg, roş-albaştrii erau conduşi cu 2-0 încă din minutul 8, dar Sorin Ghionea, naşul şi fostul coechipier al lui Nicolae Dică, vede atacul ca problema vicecampioanei, nu defensiva.

Fostul coechipier al lui Nicolae Dică îi ia apărarea tehnicianului FCSB-ului

Fostul jucător de la FCSB este de părere că antrenorul îşi face treaba şi că problema este, de fapt, la jucători, punând deficienţele FCSB-ului pe seama valorii individuale a jucătorilor.

Am mai vorbit cu finul meu, cu Nicolae Dică, l-am încurajat. Cei care îi antrenează zi de zi pe jucători, îi simt mai bine. Eu cred că face tot ce depinde de el, tactic, tehnic, pentru a le da informaţii jucătorilor, pentru a-i pregăti şi a-i pune în situaţii favorabile în timpul meciului.

Dar până la urmă, când ajungi în faţa porţii, intervine valoarea individuală. Antrenorul te duce prin antrenamente tactice, prin discuţii, informaţii până în faţa porţii, ca atacant sau mijlocaş, dar acolo intervine valoarea ta ca individ. Nu trebuie să ne ascundem după degete”, a declarat Sorin Ghionea, pentru Pro TV.

Deşi a disputat doar 10 dintre cele 12 etape programate în Liga 1 până acum, FCSB are a treia cea mai modestă defensivă din Liga 1, la egalitate cu FC Botoşani, care a luat şapte goluri într-un singur meci, cu Sepsi.

Roş-albaştrii au încasat 17 goluri, FC Argeş şi CS Mioveni 18, iar Chindia Târgovişte 19.

Din pricina parcursului de coşmar al vicecampioanei, se zvoneşte că Nicolae Dică ar avea deja şanse să fie înlocuit.

Afla mai multe despre: sorin ghionea 

viewscnt
Articole similare