Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa din străinătate care a negociat cu Rapid pentru transferul lui Alex Ioniţă: ”Am fost de acord”

Echipa din străinătate care a negociat cu Rapid pentru transferul lui Alex Ioniţă: ”Am fost de acord”

Rapid

Comentarii

Născut la Bucureşti, într-o familie de rapidişti, Alex Ioniţă (27 de ani) şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Giuleşti, dar a avut neşansa de a ajunge la prima echipă a formaţiei sale de suflet în cea mai grea perioadă din istoria clubului.

Când a făcut pasul de la juniori la prima echipă a Rapidului, Alex Ioniţă era considerat unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din întreg fotbalul românesc.

Acesta nu a prins prea multe meciuri alături de echipa sa de suflet înainte de a fi ”sacrificat” pentru a aduce bani în club, într-una dintre cele mai grele perioade din istoria Rapidului.

Îngropat în datorii, clubul giuleştean a fost nevoit să accepte oferta de 500.000 de euro primită de la Astra Giurgiu pentru Alex Ioniţă, pentru a strânge fonduri cât mai repede.

Însă, fotbalistul îşi aduce aminte ani buni mai târziu că o propunere mai bună ar fi putut apărea, atât pentru club, cât şi pentru el.

Directorul Legiei Varşovia se afla la Bucureşti şi negocia cu Rapid pentru transferul său, dar, având nevoie disperată de fonduri, conducerea a decis să îl vândă Astrei.

Ani mai târziu, Alex Ioniţă încă se gândeşte cât de diferită ar fi putut fi cariera sa, dacă reuşea să scoată capul în Europa încă de la o vârstă fragedă, nu să se ”piardă” în Liga 1.

Echipa din străinătate care a negociat cu Rapid pentru transferul lui Alex Ioniţă

De şase luni terminasem junioratul şi trebuia să semnez contract de profesionist. Nu-mi doream să plec de la Rapid, dar ştiam că voi ajuta clubul cu suma pe care o încasa (n.r.  500.000 de euro).

Îmi pare puţin rău, pentru că, dacă s-ar mai fi avut răbdare, poate venea o ofertă şi mai mare, poate din străinătate. Dar Rapid a acceptat prima ofertă şi eu am fost de acord, pentru că Rapid avea nevoie de bani.

Când am plecat de la Rapid la Astra ştiu că venise domnul preşedinte de la Legia Varşovia să discute la Bucureşti. Era ceva extraordinar dacă reuşeam la 19 ani să fac pasul la o formaţie importantă ca Legia.

Era un pas mare care să mă ajute în carieră să fac ulterior unul şi mai mare. Cu siguranţă puteam avea alt traseu în carieră. Asta-i spuneam şi eu lui Rareş Ilie, care a plecat la Nice.

Să fie serios, să profite de şansa asta, să nu se supere când i se reproşează ceva, să muncească şi mai mult, să nu fie delăsător cum am fost eu la un moment dat.

Rareş îmi povesteşte tot ce e acolo la Nice, unde baza de pregătire e parcă din altă lume. Cât un aeroport!”, a declarat Alex Ioniţă, pentru Fanatik.

După ce a impresionat la Astra, Anamaria Prodan i-a făcut o ofertă lui Alex Ioniţă, din partea celor de la FCSB, dar, rapidist convins, acesta a refuzat.

Afla mai multe despre: alex ioniţă 

viewscnt
Articole similare