Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul jucător al ”Generaţiei de Aur” l-a convins pe Bogdan Cosmescu să renunţe la fotbal: ”Asta mi-a spus” | EXCLUSIV

Fostul jucător al ”Generaţiei de Aur” l-a convins pe Bogdan Cosmescu să renunţe la fotbal: ”Asta mi-a spus” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Bogdan Cosmescu şi-a adus aminte de copilăria şi pasiunea sa pentru sport. Comentatorul a fost invitat la ”SportCast cu Sile”, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă.

Bogdan Cosmescu, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori sportivi din România, a dezvăluit că a cochetat cu sportul în copilărie, însă a preferat să meargă pe drumul jurnalismului, după ce l-a văzut pe unul dintre cei mai mari jucători din istoria naţionalei.

Cosmescu, convins de un mare fotbalist al României să se lase de fotbal: ”Am spus să o las mai uşor”

Bogdan Cosmescu a dezvăluit că s-a jucat de multe ori fotbal cu Dan Petrescu în copilărie, cei doi fiind crescuţi în acelaşi cartier din Bucureşti.

La un moment dat, ”Burscului” a dat probe la Steaua şi i-a recunoscut lui Cosmescu că a fost acceptat doar prin prisma faptului că tatăl său a fost ofiţer de armată, având şi gradul de colonel în rezervă.

La auzirea acestora, comentatorul a rămas surprins, deoarece nu se aştepta ca Dan Petrescu să nu fie la momentul respectiv printre cei mai buni tineri jucători din echipa Stelei şi s-a decis să renunţe la visul de a fi fotbalist.

”Am încercat tot felul de sporturi, dar nu s-a legat nimic. Eu am jucat în aceeaşi curte a şcolii cu Dan Petrescu. Am crescut amândoi în acelaşi cartier şi era cel mai bun de departe dintre noi, diferenţe mari. Nu juca fundaş, stai să ne înţelegem, el era ăla în jurul căruia se construiau echipele. 

S-a dus la o preselecţie la Steaua şi mi-a spus: <<Bă, m-au primit pentru că e tata colonel, că altfel nu mă primeau. Sunt unii mai buni>>

Când am auzit asta am spus să o las mai uşor cu sportul şi m-am pus pe carte”, a spus Bogdan Cosmescu la Orange Sport.

Dan Petrescu a evoluat pentru naţionala României între 1989 şi 2000. În total a adunat 95 de meciuri şi a marcat 12 goluri. De-a lungul carierei, ”Burscului” şi-a trecut în CV următoarele echipe de club: Steaua, Olt Scorniceşti, Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City, Southampton şi FC Naţional.

Afla mai multe despre: bogdan cosmescudan petrescusteaua 

viewscnt
Articole similare