Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Andrei Raţiu, din Madrid, cu dragoste pentru ”tricolor”: ”Niciodată nu am luat în calcul să joc pentru Spania. Mereu m-am gândit la România”

FOTO | Andrei Raţiu, din Madrid, cu dragoste pentru ”tricolor”: ”Niciodată nu am luat în calcul să joc pentru Spania. Mereu m-am gândit la România”galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Cu ”tricolorul” la gât, Andrei Raţiu (25 de ani) a făcut o declaraţie de dragoste din Madrid pentru naţionala României şi a mărturisit că nu a luat vreodată în calcul să joace pentru Spania, ţară în care se află încă de la şase ani.

Andrei Raţiu: ”Cu părinţii am vorbit mereu în limba română, asta m-a ajutat să nu uit limba”

Fundaşul dreapta Andrei Raţiu, care evoluează pentru Rayo Vallecano, a afirmat, într-un interviu, că mereu şi-a dorit să joace pentru România, deşi locuieşte în Spania de la 6 ani.

“Pentru mine e foarte emoţionant momentul de la imn. Am spus înainte de meciurile cu Israel şi Elveţia că visul meu este să îmi văd părinţii în tribune la un turneu final şi că asta se va întâmpla vara viitoare. Uite că aşa va fi”, a declarat Raţiu.

El a vorbit şi despre grupa de la EURO: “E o grupă foarte grea, niciun meci nu va fi uşor. Trebuie să fim concentraţi de la primul meci. Probabil că în grupă va ajunge şi Ucraina”.

Raţiu a explicat şi cum de vorbeşte limba română, deşi a fost crescut în Spania: “Prima amintire cu mingea de fotbal este la Unirea, în satul bunicilor, aveam 4-5 ani şi mă jucam cu bunicul meu. Cred că datorită lui am ajuns să joc fotbal, ne uitam la meciuri împreună, la televizor.

La 6 ani am venit în Spania. Cu părinţii am vorbit mereu în limba română, asta m-a ajutat să nu uit limba. Niciodată nu am luat în calcul să joc pentru Spania, mereu m-am gândit la România.

Pentru mine e foarte emoţionant momentul de la imn. Mai ales când jucăm acasă. Mi se face pielea de găină, mă gândesc la multe lucruri şi, sincer, îmi vine să şi plâng”, a completat Raţiu, născut la Aiud, în judeţul Alba.

La EURO 2024, România va evolua în grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B.

În semifinalele play-off-ului B joacă Bosnia şi Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

Când şi unde joacă România la EURO

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

Afla mai multe despre: andrei ratiuromaniaechipa nationalamadridrayo vallecanola ligastranierieuro 2024 

viewscnt
Articole similare