Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Cum arată acum 17 dintre patronii vechi din fotbalul românesc! Schimbări impresionante pentru unii dintre afacerişti şi ce s-a ales de echipele lor

FOTO | Cum arată acum 17 dintre patronii vechi din fotbalul românesc! Schimbări impresionante pentru unii dintre afacerişti şi ce s-a ales de echipele lorgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Doar câţiva dintre afaceriştii care s-au implicat în fotbalul românesc au rezistat în fenomen. Gigi Becali vrea performanţele din trecut cu FCSB, Adrian Mititelu încă încearcă să prindă play-off-ul după ce a promovat cu FCU Craiova 1948, iar Gică Hagi este campionul României cu Farul, după ce a produs, la malul mării, academia care-i poartă numele şi Viitorul, cu care a cucerit primul titlu din postura de antrenor.

Atunci şi acum! Imagini spectaculoase cu patronii din fotbalul românesc

Gigi Becali este de două decenii în fotbalul românesc. Cu FCSB n-a mai câştigat titlul în România din 2015, însă a reuşit semifinala de Cupa Uefa, în 2006, a pătruns de patru ori în grupele Champions League, a vândut şi cumpărat jucători cu zeci de milioane de euro. 

George Copos a investit la Rapid între 1992 şi 2013, perioadă în care a devenit de două ori campion al României. Cu Rapid a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în 2006. 

Árpád Pászkány a fost patron la CFR Cluj între 2001-2017, perioadă sinonimă cu ascensiunea clubului în România şi în Europa. De trei ori campion al Ligii 1, Paszkany suţinea că la CFR Cluj "au fost rulaţi 220-230 de milioane de euro"

Ionuţ Negoiţă s-a retras de la Dinamo în 2020, după şapte ani în conducerea clubului pe care l-a băgat în insolvenţă şi cu care a reuşit doar locul al treilea în campionat şi o Cupă a României. 

Marian Iancu vrea să revină la Poli Timişoara, după ce prima oară a ajuns în 2005. A stat şase ani la clubul din Bănie, a obţinut de două ori locul secund şi a dus echipa în Europa. 

Adrian Porumboiu a fost patron la Vaslui între 2004-2014, a investit sume mari la echipa din Moldova şi cel mai sus a ajuns pe locul al doilea, iar cu echipa a ajuns în grupele Europa League. 

Dumitru Sechelariu a fost patron la FCM Bacău în anii '90, iar echipei i-a asigurat bugetul după ce a devenit primar. Afaceristul a decedat în 2013. 

Ioan Niculae a mutat-o pe Astra de la Ploieşti la Giurgiu, iar după 25 de ani echipa s-a dezintegrat, după ce a devenit campioană şi a jucat în grupele Europa League. 

Adrian Mititelu a pierdut dreptul de a folosi numele Universităţii Craiova, după ce a ajuns în fruntea clubului în 2005. A revenit în Superliga cu FCU Craiova 1948, cu care încearcă să intre în play-off. 

Dumitru Bucşaru a dat lovitura cu Unirea Urziceni, cu care a câştigat campionatul şi cu care a jucat în grupele Champions League. Afaceristul şi-a retras subit finanţarea, iar clubul a dispărut. 

Dinel Staicu a fost patronul de la care Adrian Mititelu a preluat Universitatea Craiova, pe care a controlat-o între 2002-2004. 

Ioan Neculaie a fost patron la FC Braşov cu care n-a câştigat niciun trofeu pe plan intern şi doar a calificat echipa în cupele europene. Acum, FC Braşov încearcă să revină în prima ligă. 

Gheorghe Bosânceanu a reuşit doar o finală de Cupa României, între 2000-2009, cu Farul Constanţa. 

Gheorghe ”Pinalti” Ştefan a ajuns primar în Piatra Neamţ şi a investit la Ceahlăul, care n-a reuşit performanţe în fotbalul românesc. Acum, echipa este în Liga 2. 

Cornel Penescu s-a retras de la FC Argeş, pe finalul anilor 2000, după problemele cu legea. Clubul e în Liga 2, după ce a retrogradat din Superliga. 

Cristi Borcea a condus la Dinamo între 1995 - 2012, iar el a adus ultimul titlu în "Ştefan cel Mare", în 2007. 

Gica Hagi a început cu academia care-i poartă numele, în 2009, a cucerit apoi titlul cu Viitorul şi cu Farul. 

Galerie foto | Cum s-au schimbat de-a lungul anilor patronii care au fost şi sunt în fotbalul românesc

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: patroni fotbalul romnescpatroni superligapatroni liga 1,  

viewscnt
Articole similare