Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO! Fanii turci au mulţumit României pentru ajutorul dat după cutremure. Imaginie extrem de emoţionante de la Trabzon - FC Basel

FOTO! Fanii turci au mulţumit României pentru ajutorul dat după cutremure. Imaginie extrem de emoţionante de la Trabzon - FC Baselgalerie foto

Special

Comentarii

Turcii au mulţumit şi României pentru ajutoarele pe care ţara noastră le-a trimsi după cele două cutremure devastatoare.

La partida dintre Trabzonspor şi FC Basel, suporterii turci au desfăşurat o scenografie impresionantă şi emoţionantă, în acelaşi timp.

În acea scenografie, suporterii turci le-au mulţumit şi românilor pentru ajutorul pe care l-au acordat Turciei.

Fanii lui Trabzonspor, scenografie pentru ţările care au ajutat Turcia

Pe 6 februarie, două cutremure - de 7,6 şi 7,8 grade pe scara Richter - au zguduit sudul Turciei. În urma celor două cutremure, peste 42.000 de persoane au decedat şi zeci de mii de clădiri au fost distruse sau afectate.

România a fost printre primele ţări care au trimis ajutoare în Turcia, imediat după ce a fost mecanismul european de protecţie civilă.

În primă fază, ţara noastră a trimis o echipă formată din 48 de salvatori, medici şi personal specializat în căutări, plus doi câini antrenaţi pentru astfel de situaţii.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE LA TRABZON - FC BASEL!

Ulterior, România a trimis mai multe transporturi cu tone de ajutoare constând în pături, corturi, medicamente, încălzitoare, haine etc.

La partida dintre Trabzonspor şi FC Basel, din play-off-ul Conference League, suporterii turci au ţinut să le mulţumească printr-o scenografie tuturor ţărilor care au ajutat Turcia în aceste momente extrem de dificile.

Fanii au afişat o pânză cu o echipă de căutare şi un pompier care scoate un copil dintre dărâmături.

Pe casca pompierului au fost afişate steagurile tuturor ţărilor care au ajutat Turcia, printre care şi drapelul României. Pe braţ, pompierul poartă o banderolă cu mesajul ”Thank You (n.r. mulţumesc în limba engleză)”.

Lângă pompier stă câinele Proteo, care a aparţinut echipei mexicane de salvare şi intervenţie şi care zdrobit de o bucată de beton, în timp ce căuta supravieţuitori printre dărâmături.

Pe întregul inel de la tribuna a doua, suporterii lui Trabzonspor au afişat şi un mesaj de unitate: ”Vom fi împreună şi ne vom vindeca rănile!”.

Rivali în fotbal, toţi suporterii turci şi-au dat mâna

La meciul dintre Trabzonspor şi FC Basel au avut loc şi alte momente foarte impresionante. Jucătorii au ieşit pe teren cu tricouri inscripţionate cu mesajul ”Fă-te bine, draga mea Turcie!”

În tribune, suporteri recunoscuţi de altfel pentru o rivalitate acerbă au stat şi au urmărit meciul împreună.

Într-o imagine emblematică, fani îmbrăcaţi în tricourile lui Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray şi Fenerbahce stau umăr la umăr în tribune.

Mesajul a fost de unitate în faţa unuia dintre cele mai grele momente din istoria modernă a Turciei.

Partida dintre Trabzonspor şi FC Basel s-a terminat 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Stryger, în minutul 65.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: turcia 

viewscnt
Articole similare