adplus-dvertising
You are here:

FOTO | Stadion de 54 de milioane de euro pentru o mare echipă din ligile inferioare. Va avea 10.500 de locuri şi va fi construit într-un oraş cu 58.000 de locuitori

FOTO | Stadion de 54 de milioane de euro pentru o mare echipă din ligile inferioare. Va avea 10.500 de locuri şi va fi construit într-un oraş cu 58.000 de locuitorigalerie foto

Special

Comentarii

Un stadion care va costa în jur de 54 de milioane de euro, dar care va avea doar 10.500 de locuri, va fi ridicat pentru unul dintre brandurile importante din fotbalul românesc.

Infrastructura sportivă din România se va îmbogăţi cu încă un stadion modern. Potrivit autorităţilor locale, arena va avea 10.500 de locuri, dar va costa 54 de milioane de euro.

Prin comparaţie, noul stadion al Rapidului, care are aproximativ 14.000 de locuri şi lucrările de reconstrucţie au costat în jur de 38 de milioane de euro. Cel mai probabil, la Hunedoara va fi construit însă un întreg complex sportiv.

Stadion de 54 de milioane de euro pentru o echipă importantă din fotbalul românesc

Primăria Hunedoara a anunţat pe pagina că studiul de fezabilitate pentru noua arenă a fost finalizat şi acesta urmează să fie trimis spre avizare.

Lucrările pentru noul stadion ar urma să înceapă în 2024, ar urma să aibă 10.500 de locuri, dar ar costa nu mai puţin de 54 de milioane de euro.

Aici ar urma să-şi dispute meciurile Corvinul Hunedoara, una dintre cele mai cunoscute echipe din fotbalul românesc, care şi-a atins perioada de glorie în anii '80, sub bagheta lui Mircea Lucescu.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU NOUL STADION DIN HUNEDOARA!

Stadionul ar urma să poarte numele legendarului Michael Klein, unul dintre cei mai mari fotbalişti care au jucat pentru Corvinul Hunedoara.

Suporterii din Hunedoara vor mai avea însă de aşteptat până când se vor bucura de facilităţile noului stadion. Dan Bobouţanu, primarul localităţii, a explicat ce urmează de aici încolo:

”Mai sunt câţiva paşi importanţi pentru a ajunge la faza construirii efective a noului stadion. Mai întâi, proiectul trebuie să treacă prin patru comisii inter-ministeriale. Apoi va fi nevoie de o hotărâre de guvern.

Abia după aceea Compania Naţională de Investiţii va putea să înceapă procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de proiectul tehnic efectiv şi de lucrările în sine. Eu sper ca ridicarea noului stadion de la Hunedoara să înceapă în anul 2024.

Mă bucură faptul că firma care s-a ocupat de studiul de fezabilitate a venit cu un concept modern şi util, bine adaptat amplasamentului şi nevoilor oraşului.

Sunt conştient că microbiştii hunedoreni sunt nerăbdători, dar nu se poate „sări” nicio etapă, mai ales că este vorba despre o investiţie consistentă, estimată la 54 de milioane de euro, susţinută integral din bugetul CNI.

Vom susţine cu tot ce putem acest proiect foarte important nu doar pentru oraş, ci pentru întregul judeţ”, a spus primarul Dan Bobouţanu.

În prezent, Corvinul Hunedoara se luptă să revină în Liga 2. Echipa antrenată de Florin Maxim şi-a câştigat seria din Liga 3 şi urmează să dispute play-off-ul pentru promovarea în Liga 2.

Aproximativ 58.000 de locuitori avea municipiul Hunedoara la ultimul recensământ, cel din 2011.

viewscnt
Articole similare