Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF poate face o naturalizare în premieră! Un african poate ajunge în echipa naţională a României, după ce CFR Cluj a deschis filiera: "Dacă şi el doreşte" | EXCLUSIV

FRF poate face o naturalizare în premieră! Un african poate ajunge în echipa naţională a României, după ce CFR Cluj a deschis filiera: "Dacă şi el doreşte" | EXCLUSIV
Comentarii

CFR Cluj a deschis filiera fotbaliştilor africani tineri, pe care-i aduce la echipa a doua, iar ardelenii "au prins gustul" după ce l-au descoperit şi au reuşit aproape să-l vândă pe Emmanuel Yeboah (19 ani) la Slavia Praga. Strategia a fost lăudată de Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a recunoscut că unul dintre fotbaliştii descoperiţi "poate deveni un subiect pentru echipa naţională a României", în viitor.

În viitor, pentru echipa naţională a României ar putea fi naturalizaţi inclusiv fotbalişti africani

CFR Cluj şi-a schimbat strategia în privinţa fotbaliştilor şi, pe lângă jucătorii români pe care încearcă să-i crească pentru prima echipă, ardelenii monitorizează constant fotbalişti africani tineri. 

Emmanuel Yeboah este primul fotbalist african care a impresionat în Gruia. A sosit la CFR Cluj de la Young Apostles FC, formaţie din liga secundă din Ghana, la doar 19 ani, iar la nici un an distanţă CFR Cluj a fost aproape să-l vândă pe Yeboah la Slavia Praga, dar transferul a picat. 

"Suntem pe o strategie în care încercăm să aducem jucători din Africa. Ne trebuie şi jucători români, suntem pe această regulă (n.r. - U21). Avem un caz al lui Birligea, Sava, aduşi din Italia înapoi în ţară, iar astea sunt strategiile pentru a căuta jucători de valoare", spunea oficialul lui CFR Cluj, Marius Bilaşco, pentru Orange Sport. 

Strategia de la CFR Cluj a fost remarcată şi de FRF. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, consideră că ardelenii pot face o afacere din descoperirea jucătorilor africani. 

De asemenea, oficialul de la FRF consideră că fotbaliştii tineri descoperiţi, inclusiv cei africani, ar putea fi naturalizaţi pentru echipa naţională a României de la o vârstă mai mică, faţă de fostele exemple, Max Nicu (n.r. - german la momentul naturalizării), la 27 de ani, sau Mario Camora (n.r. - portughez la momentul naturalizării), la 33 de ani. 

"E cea mai bună idee (n.r. - cea de la CFR Cluj), dintre toate ideile cu străinii aduşi. Mă gândesc la mai multe aspecte. Îi aduci foarte tineri şi creşte şansa de a-i vinde la un preţ foarte bun. Una e să-l aduci la 17-18 ani, iar alta e la 28 ani, un fotbalist pe care-l cunosc alţii din alte campionate şi care a demonstrat acolo că nu poate juca mai sus de un anumit nivel. E o idee interesantă. 

A doua... Dacă trec cinci ani de stat în România, poate deveni un subiect pentru echipa naţională a României, dacă şi el îşi doreşte. Astfel de jucători, care obţin cetăţenia, sunt în toate ţările şi atunci baza de selecţie creşte puţin şi prin apariţia unor astfel de jucători. 

Adică să nu mai ajungi să naturalizezi un jucător precum Camora, la 30 şi ceva de ani, ci să ajungi să naturalizezi un jucător de 22-23 de ani", a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport. 

În cadrul intervenţiei sale, Andrei Vochin şi-a adus aminte de un fost fotbalist din Liga 1 după "cazul Yeboah": "Avea certificat de naştere de tablă, se vedea pe faţa lui că n-are vârsta"

Afla mai multe despre: cfr clujafrican nationala romanieiandrei vochinrazvan burleanufrffotbalisti naturalizati romaniaemmanuel yeboahemmanuel yeboah cfr cluj slavia pragacfr cluj fotbalisti africani 

viewscnt
Articole similare