Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gabriela Szabo a reacţionat după ce Nicuşor Dan a amintit primele acordate greşit în mandatul la CSM Bucureşti: "O face cu scopul de a distruge imaginea"

Gabriela Szabo a reacţionat după ce Nicuşor Dan a amintit primele acordate greşit în mandatul la CSM Bucureşti: "O face cu scopul de a distruge imaginea"

Handbal

Comentarii

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Gabriela Szabo, fosta conducătoare de la CSM Bucureşti, a fost concediată pe bună dreptate. Marea sportivă a oferit replica, după ce edilul a publicat şi sumele descoperite de Corpul de Control.

Gabriela Szabo a reacţionat după anunţul lui Nicuşor Dan

Gabriela Szabo contestat măsura concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti, însă a pierdut procesul. 

La câteva zile distanţă de la anunţul lui Nicuşor Dan, fosta atletă a reacţionat şi a oferit versiunea sa. 

"În ceea ce priveşte faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte:

- Nu au existat nereguli în desfăşurarea activităţii mele în cadrul C.S.M.B.

- Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legală normele financiare aprobate în Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, totul raportat la perfomanţele obţinute de către participanţii la activitatea sportivă. Atât sumele încasate, cât şi beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparenţă absolută inclusiv în ceea ce priveşte aprobarea referatelor în Consiliul de Administraţie al Clubului. Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de catre acelaşi Primar.

- Reorganizările succesive ale instituţiei au fost aprobate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, existând doar obligaţia de implementare la nivelul clubului. Aşadar, nu poate fi vorba despre decizii ale subsemnatei.

- Litigiile din perioada 2018-2022 au fost rezultat al activităţii din Club în timpul mandatului conducătorilor anteriori. În acest sens, eu, Gabriela Szabo, am implementat toate dispoziţiile Curţii de Conturi şi a instituţiilor cu atribuţii de control.

Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linşaj atât administrativ, prin folosirea funcţiei şi calităţii de angajator, cât şi pe reţelele de socializare, iniţiat şi desfăşurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă şi managerială.", a scris Gabriela Szabo, pe Facebook.

Corpul de Control a descoperit prime acordate greşit la CSM Bucureşti

„Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfăşurarea activităţii ei ca director al CSM”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

„Primele pentru câştigarea competiţiilor se puteau acorda potrivit legislaţiei în vigoare la acel moment numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi). Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă. În plus, Corpul de Control a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii, a mai scris Dan.

Afla mai multe despre: nicusor dangabriela szabocsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare