Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Germania, răpusă de doi niponi care evoluează în Bundesliga. Cine sunt eroii victoriei istorice a Japoniei în faţa naţionalei lui Hansi Flick

Germania, răpusă de doi niponi care evoluează în Bundesliga. Cine sunt eroii victoriei istorice a Japoniei în faţa naţionalei lui Hansi Flick

Cupa Mondială

Comentarii

Germania a produs al doilea mare şoc al Campionatului Mondial din Qatar. Selecţionata pregătită de Hansi Flick a fost răpusă de Japonia, în primul meci al grupei E, marcatorii celor din ”Ţara Soarelui Răsare” fiind jucători legitimaţi chiar la echipe din Bundesliga.

Germania a venit în Qatar ca una dintre marile favorite la trofeul suprem.

După ce la ediţia din Rusia 2018, a fost eliminată încă din grupe, din postura de campioană mondială, naţionala pregătită la momentul de faţă de Hansi Flick a început cum nu se poate mai rău Mondialul din Orientul Apropiat.

Germania, răpusă de doi niponi care evoluează în Bundesliga. Cine sunt eroii Japoniei

Germania a fost învinsă de Japonia, scor 1-2, deşi a avut avantaj pe tabelă la pauză.

Doan ('75) şi Asano ('83) au marcat golurile Japoniei, care a produs una dintre cele mai mari suprize de la această ediţie de Cupă Mondială.

Cei doi niponi sunt jucători care evoluează la două echipe de club chiar din Bundesliga, prima divizie din Germania.

Ritsu Doan (24 de ani, Freiburg)

Ritsu Doan, o extremă în vârstă de 24 de ani, este legitimat la Freiburg, revelaţia din campionatul german, fiind a doua clasată, după liderul Bayern.

Japonezul a ajuns la actuala sa echipă în vara acestui an, fiind adus de la PSV, pentru 8,5 milioane de euro. 

Acesta a mai evoluat în Bundesliga şi la Arminia Bielefeld, care l-a împrumutat de la aceeaşi echipă din Eredivisie.

În actualul sezon de Bundesliga, Doan, cotat la 12 milioane de euro, a jucat 15 partide şi a marcat două goluri şi a pasat decisiv de trei ori.

Takuma Asano (28 de ani, Bochum)

Omul care a adus victoria istorică a Japoniei în faţa Germaniei este Takuma Asano. În vârstă de 28 de ani şi cotat doar la trei milioane de euro, acesta este legitimat la Bochum, locul 17 în Bundesliga.

Niponul a ajuns la penultima clasată din Germania în vara anului trecut, liber de contract, după despărţirea de sârbii de la Partizan Belgrad.

Doan a mai jucat în Bundesliga şi la echipe precum Stuttgart şi Hannover, adunând de-a lungul timpului 61 de meciuri, patru goluri şi patru assist-uri în prima divizie din Germania.

Odată cu această victorie obţinută în faţa naţionalei lui Hansi Flick, Japonia poate spera la o calificare în optimile Cupei Mondiale, dintr-o grupă din care mai fac parte Spania şi Costa Rica.

Afla mai multe despre: japoniagermaniacm 2022 

viewscnt
Articole similare