Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Spre ruşinea mea, am uitat de el”. Jucătorul pe care Gică Popescu nu şi-a amintit să îl nominalizeze pentru titlul de fotbalistul român al anului | EXCLUSIV

”Spre ruşinea mea, am uitat de el”. Jucătorul pe care Gică Popescu nu şi-a amintit să îl nominalizeze pentru titlul de fotbalistul român al anului | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Gică Popescu a dezvăluit că, atunci când a fost rugat să îşi transmită nominalizările pentru titlul de fotbalistul român al anului, a uitat despre unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai momentului, care a şi câştigat premiul între timp.

Înainte de 2010, fotbalişti precum Nicolae Dobrin, Cornel Dinu, Marcel Răducanu, Ilie Balaci, Ladislau Boloni, Gică Popescu, Gică Hagi, Adi Ilie, Cosmin Contra, Cristi Chivu sau Adi Mutu câştigau premiul de cel mai bun fotbalist român al anului.

De atunci, Gabi Torje, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Lucian Sânmărtean, Ciprian Tătăruşanu, Denis Alibec, Constantin Budescu, George Ţucudean, George Puşcaş, Dennis Man, Florin Niţă şi Nicuşor Stanciu au primit această distincţie.

Diferenţa de nivel dintre câştigătorii de dinainte de 2010 şi cei de după este mai mult decât evidentă, deşi trebuie notat că nici aceşti fotbalişti nu sunt modeşti, doar nu sunt de valoarea predecesorilor lor.

În acest context, când a fost întrebat pe cine doreşte să nominalizeze la premiul de jucătorul român al anului, într-o ierarhie de cinci, în funcţie de valoare, Gică Popescu a uitat de fotbalistul care avea să primească acest titlu.

”Spre ruşinea mea, am uitat de el”

Nicuşor Stanciu a reuşit un sezon de excepţie în China şi, chiar dacă divizia în care evoluează nu este cea mai valoroasă, a fost desemnat cel mai bun jucător român al anului 2022.

Popescu a afirmat că, spre ”ruşinea” sa, nici nu şi-a adus aminte să îl nominalizeze pentru premiu pe unul dintre cei mai importanţi jucători români ai momentului.

Când mi s-a dat lista să votez pentru cel mai bun fotbalist al anului, spre ruşinea mea, în cei cinci pe care i-am votat nici nu l-am pus pe Stanciu.

Pentru că nu mi-am adus aminte de Stanciu, eram înainte de un meci, am votat primii cinci şi, dacă îmi aduc aminte, nici nu l-am pus pe listă.

M-am gândit atât de mult cine poate fi jucătorul anului, adică nu mi-a sărit în minte sau în ochi un jucător, să zic că pe departe a fost cel mai bun jucător al anului, nu ştiam pe cine să aleg”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

În ierarhia finală pentru titlul de cel mai bun jucător român al anului, Nicuşor Stanciu s-a clasat pe primul loc, Florin Tănase pe al doilea, iar Ciprian Deac pe al treilea.

Afla mai multe despre: nicuşor stanciu 

viewscnt
Articole similare