Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi atrage atenţia cluburilor din Superliga despre jucătorii străini: "Nu o să ai niciodată viitor"

Gică Hagi atrage atenţia cluburilor din Superliga despre jucătorii străini: "Nu o să ai niciodată viitor"

Fotbal intern

Comentarii

Gică Hagi a vorbit despre importanţa centrelor de copii şi juniori, în detrimentul importurilor de jucători străini.

Deşi abordarea cluburilor din România de a aduce jucători străini pentru a-şi forma o echipă este în vogă în această perioadă,

Gică Hagi a vorbit despre prioritatea pe care ar trebui să o aibă centrele de copii şi juniori, faţă de transferul jucătorilor din străinătate.

„Concurenţă neloială? Nu, totul e loial. Fiecare trebuie să îşi câştige postul, să joace fie că e jucător român sau jucător străin.

Clar că echipele de seniori din România trebuie să aibă mult mai multă atenţie legată de ce au în centrul de copii şi juniori. Dacă vrem să avem viitor.

Dacă nu te uiţi acolo, nu o să ai niciodată viitor. O să fie din ce în ce mai greu, o să zicem că nu mai avem jucători.

Lucruri care se spun de fapt şi sunt pe piaţă. Străinii care vin şi la mine, şi peste tot, trebuie să vină să joace. Ei trebuie să fie jucători care să aducă un plus”, a declarat Gică Hagi, pentru Fanatik.

Gică Hagi, despre promovarea jucătorilor tineri

"Regele" consideră că neutilizarea jucătorilor străini afectează atât clubul cât şi jucătorul în cauză, deşi Farul are în structura lotului astfel de rezerve "eterne".

„Să fie titulari, să joace sau să fie în lotul de 14-15. Nu putem să aducem şi să fie rezerve sau să nu prindă lotul. Şi eu am în momentul de faţă. Trebuie să ne uităm foarte bine.

Cum şi eu am fost străin şi am plecat în afară sau orice alt român care pleacă afară clar că trebuie să facă diferenţa. Trebuie să joace.

E mai greu, pretenţiile sunt mai mari, dar şi noi în România trebuie să avem pretenţii mult mai mari de la jucătorul străin care vine.

Trebuie să facă diferenţa, eu aşa văd. Dacă nu, să fie copii de-ai noştri, să joace. Să aibă şi ei şansa să arate pentru că dacă nu joci nu ai cum să arăţi. Trebuie să le dai timp şi spaţiu ca să poate să arate dacă sunt buni sau nu”, au fost declaraţiile lui Gică Hagi.

 

Afla mai multe despre: gica hagisuperligafarul constanta 

viewscnt
Articole similare