Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a preluat încă un club de fotbal din România. Patronul FCSB a dezvăluit şi suma importantă pe care o investeşte

Gigi Becali a preluat încă un club de fotbal din România. Patronul FCSB a dezvăluit şi suma importantă pe care o investeştegalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a recunoscut că susţine financiar încă un club din România.

Din 2003, Gigi Becali este patron la FCSB. În tot acest timp, omul de afaceri din Pipera a avut şi alte cluburi pe care le-a susţinut sub diverse forme, dar mai ales cu bani.

Printre ele, Gloria Buzău şi Academica Clinceni. Acum, patronul FCSB este implicat financiar şi la o altă echipă din România, dar spune că vrea să se retragă.

Ce club din România mai susţine financiar Gigi Becali: ”Ce, am înnebunit?”

În urmă cu mai bine de un an, Gigi Becali a decis să o susţină financiar pe Unirea Constanţa. Într-o mare măsură, lotul Unirii este format din tineri jucători de perspectivă împrumutaţi de la FCSB.

Mai mult, în ciuda denumirii, Unirea Constanţa s-a antrenat şi şi-a disputat meciurile în cantonamentul pe care FCSB îl are în Berceni. Unirea a folosit inclusiv echipament asigurat de FCSB.

Însă ajutorul pe care-l primeşte Unirea Constanţa nu se opreşte aici. Gigi Becali a dezvăluit că Unirea Constanţa îl costă anual nu mai puţin de 500.000 de euro.

Acum, patronul FCSB anunţă că vrea să-şi retragă sprijinul, ba mai mult, intenţionează să restrângă şi activitatea academiei, deoarece spune că n-a produs niciun jucător important.

”Pentru ce dau 1,5 milioane de euro pe an la academie, că nu sunt prostul proştilor să dau 500.000 de euro la altă echipă (n.r. la Unirea Constanţa) şi 1,5 milioane de euro pe an la academie. Ce, am înnebunit să dau 2 milioane de euro pe an?”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

De precizat că academia FCSB-ului este printre cele mai bune din România şi an de an echipele de juniori se bat pentru primele locuri în competiţiile organizate de FRF. Însă Gigi Becali este nemulţumit că academia nu propune suficienţi jucători pentru echipa mare.

Cine este Unirea Constanţa, clubul la care Gigi Becali este implicat financiar

În vara lui 2021, Gică Hagi a decis să-şi redenumească echipa în Farul Constanţa, din dorinţa de a primi mai multă susţinere şi de a transforma clubul într-o forţă a fotbalului românesc.

În urma acestei mutări, Ciprian Marica, cel care deţine marca Farul, a devenit acţionar minoritar al echipei lui Gică Hagi.

Farul era atunci în Liga 2, unde, după ce marca a trecut la Viitorul, a rămas un loc liber. Ciprian Marica a decis să înlocuiască atunci Farul cu o altă echipă, Unirea Constanţa.

A fost posibilă această mişcare deoarece noua echipă, Unirea Constanţa, funcţionează pe Certificatul de Identitate Sportivă pe care-l avea Farul Constanţa.

Iniţial, Ciprian Marica a vrut să cedeze echipa unui controversat om de afaceri din Constanţa, Nuredin Beinur, care ar fi vrut să o mute la Mangalia, unde ar fi urmat să fie sprijinită financiar şi de autorităţile locale.

Acest plan nu s-a mai concretizat şi până la urmă Unirea Constanţa a ajuns oficial în proprietatea lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali.

Geambazi este cel care a insistat foarte mult pentru dezvoltarea academiei FCSB-ului şi a văzut în Unirea Constanţa o şansă pentru tinerii jucătorii să prindă meciuri şi experienţă la nivelul Ligii 2.

În vară, Unirea Constanţa şi-a mutat meciurile la Clinceni, după ce Academica a intrat în faliment. Autorităţile locale au vrut astfel să aibă în continuare fotbal în Clinceni.

Însă Unirea Constanţa s-a bucurat în continuare şi de susţinere din partea lui Gigi Becali, care spune acum că vrea să se retragă.

Ironia sorţii este că Academica Clinceni, în anul în care a promovat în Liga 1, avea în componenţă foarte mulţi tineri jucători împrumutaţi de la FCSB, iar bugetul era completat cu bani de la Gigi Becali.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare