Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali anunţă vremuri grele pentru fotbalişti: "Dacă nu munceşti, nu câştigi bani". FCSB, cadou pentru Talpan: "Vino şi ia-o tu"

Gigi Becali anunţă vremuri grele pentru fotbalişti: "Dacă nu munceşti, nu câştigi bani". FCSB, cadou pentru Talpan: "Vino şi ia-o tu"

FCSB

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, vrea ca salariile jucătorilor să nu fie plătite în totalitate în perioada în care nu vor fi meciuri în Liga I, din cauza epidemiei de coronavirus.

"Eu rămân tot la părerea că în România nu va fi o mare problemă cu coronavirusul. Aşa cred eu, pentru că este liturghia. Când zic asta, oamenii spun că sunt nebun, dar o să vedeţi peste vreo două, trei săptămâni că la noi nu o să fie o mare problemă, pentru că la noi se fac slujbe, este liturghia, ortodoxia, preoţii, călugării se roagă.

Bine, nu mergem pe tema asta, pentru că o să ziceţi că sunt nebun. Eu cred că o să jucăm, dar dacă nu se va juca, ceea ce nu cred, atunci, ca orice om, fotbalistul trebuie să câştige bani dacă munceşte. Dacă nu munceşti, nu câştigi bani, nu? Şi e normal, că e forţă majoră, normal că se vor face nişte reguli, în aşa fel încât în funcţie de cât... nu ştiu, procentual, proporţional, cât putem noi. Nu e vorba de mine, e vorba de celelalte cluburi, că nu au de unde da bani, că ele mizau pe drepturile TV şi atunci, bineînţeles că se vor lua nişte măsuri.

Nu ştiu, 30 la sută, 50 la sută, 60 la sută, procent din salariu care să se plătească. Sau pe perioada în care nu se joacă să nu se plătească şi să se prelunegască contractele lor până în august, septembrie. Dacă le expiră contractele în iunie, nu le plăteşti lunile astea, le plăteşti celelalte luni care urmează. Nu se poate dacă nu se prestează muncă să plăteşti. Că nu ai cum. Sau să plătească guvernul. Vom face în aşa fel încât să înţeleagă şi jucătorii şi noi, patronii, sau cluburile... Că e şi interesul lor. Dacă nu se joacă cupele europene, noi desfiinţăm.

Noi pentru cupele europene tragem aici, să luăm campionat, cupe, locul 1, 2, 3. Altfel, ce mă interesează pe mine să iau campionatul în România şi să nu mă duc să joc în cupele europene? Dacă nu câştig bani de acolo, nu am nevoie. Eu dacă nu vând fotbalişti, pentru ce să mai fac fotbal? Nu mai fac fotbal, desfiinţez fotbalul.

Eu şi aşa la fotbal nu mă mai duc, nu mă mai interesează slava asta deşartă. Fac pentru afacere. Dacă afacere nu este, la revedere, îi zic lui nea Talpan, <<Nea Talpane, vino, tată, şi ia-o tu!>>. Cadou lui Talpan şi gata. În scenariul cel mai negru, după părerea mea, ei vor mai prelungi încă o lună, acum, până la 30 aprilie. Părerea mea este că la 1 mai se va relua campionatul", a declarat Becali, la ProX.

Federaţia Română de Fotbal a decis, săptămâna trecută, să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: fcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare