Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, obligat să-şi schimbe strategia. FRF a pregătit pedepse uriaşe pentru antrenorii-paravan şi echipele care îi angajează

Gigi Becali, obligat să-şi schimbe strategia. FRF a pregătit pedepse uriaşe pentru antrenorii-paravan şi echipele care îi angajează

Fotbal

Comentarii

FCSB a rămas fără antrenor principal, după ce Leo Strizu (55 de ani) şi-a anunţat demisia, iar Gigi Becali (64 de ani) are la dispoziţie 30 de zile pentru a-i găsi înlocuitor.

Aşadar, omul de afaceri caută un nou tehnician pe care să-l numească drept ”principal” şi care să execute ordinele antrenorului de facto de la FCSB, Mihai Pintilii.

Cu toate acestea, Gigi Becali ar putea să-şi schimbe strategia şi să fie obligat să numească un antrenor principal real, cu forţe depline, pentru a evita sancţiunile ulterioare, unele extrem de costisitoare.

Pedepse uriaşe pentru antrenorii-paravan şi echipele care îi angajează

Conform informaţiilor oferite de gsp.ro, Comitetul Executiv al FRF a implementat, vineri, sancţiuni extrem de dure pentru antrenorii-paravan şi pentru echipele care se ocupă cu această practică, ce vor intra în vigoare din sezonul următor.

Aşadar sursa citată anunţă că antrenorii cu licenţă care vor fi ”de formă” la echipele de club vor fi suspendaţi timp de doi ani şi amendaţi cu 20.000 de lei, în timp ce cluburile care îi vor angaja vor fi nevoite să plătească o amendă uriaşă: 200.000 de lei (40.000 de euro).

  • Dacă situaţia se va repeta, clubul va plăti o amendă dublă: 400.000 de lei (80.000 de euro).

Singura problemă pe care Comisiile FRF o au este aceea de a dovedi că un antrenor este pus doar de formă la club şi nu îndeplinesc atribuţiile pe care le au trecute în fişa postului.

FC Argeş, în aceeaşi situaţie ca FCSB

În acest moment, în Superligă, mai există un caz în care antrenorul principal execută ordinele altcuiva. Este vorba de Constantin Schumacher, cel care deţine licenţă PRO şi care pune în aplicare dorinţele antrenorului fără licenţă PRO, Marius Croitoru.

Aşadar, va fi greu de crezut, în viitor, că se vor găsi antrenori cu licenţă PRO care să accepte să lucreze ”de formă” la cluburi şi care să-şi asume o suspendare de doi ani, din toate competiţiile afiliate FRF.

Afla mai multe despre: gigi becalistrizuantrenoricroitoru 

viewscnt
Articole similare