Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, reacţie tranşantă despre anchetarea lui Victor Piţurcă: ”Eu nu vorbesc cu el, că nu mai am treabă cu el”

Gigi Becali, reacţie tranşantă despre anchetarea lui Victor Piţurcă: ”Eu nu vorbesc cu el, că nu mai am treabă cu el”

Special

Comentarii

Gigi Becali a vorbit despre anchetarea lui Victor Piţurcă, cel care este cercetat într-un dosar cu echipamente neconforme în perioada pandemiei.

Victor Piţurcă are din nou probleme cu legea. Fostul selecţioner a fost reţinut şi, ulterior, pus sub control judiciar într-un dosar care are legătură cu unele achiziţii de echipamente medicale făcute în pandemie.

Foşti prieteni, Gigi Becali a comentat situaţia în care a ajuns Victor Piţurcă şi susţine că are încredere că fostul selecţioner nu este vinovat.

Gigi Becali este de părere că Victor Piţurcă este nevinovat: ”Nu a minţit”

Victor Piţurcă şi fiul său, Alexandru sunt anchetaţi pentru o achiziţie făcută de Romarm, printr-o firmă deţinută de fiul fostului selecţioner.

Concret, firma lui Alexandru Piţurcă ar fi furnizat către Romarm echipamente medicale şi măşti neconforme. Aceştia ar fi avut acceptul lui Gabriel Ţuţu, şeful Romarm.

În urma acestei tranzacţii, profitul familiei Piţurcă ar fi fost de peste 700.000 de euro.

Finanţarea pentru achiziţia de măşti şi echipamente a fost asigurată de Victor Piţurcă, cel care a împrumutat firma fiului său. Ulterior, ele au fost revândute către Romarm.

Însă Gigi Becali nu crede în vinovăţia fostului selecţioner. Deşi în prezent sunt rivali, patronul FCSB este de părere că Victor Piţurcă n-a minţit când a spus că nu are niciun fel de legătură cu acest dosar:

”Eu nu vorbesc cu el, că nu mai am treabă cu el, prietenie. Cum adică, eu împrumut firma copilului meu... Vezi ăla ce a făcut! Te arestez că de ce ai împrumutat firma. Ca dovadă că i-a dat drumul.

Eu cum il cunosc pe el, după răspunsul lui, nu a minţit. ”N-am nicio treabă cu afacerea asta!” Nu ştiu ce a facut Alexandru, dar eu cum îl cunosc (n.r. pe Victor Piţurcă) n-are nicio treabă. Fiul său depinde de înregistrări, stenograme.

Dacă a făcut o simplă afacere, nu are de ce (n.r. să se teamă). Dacă a avut combinaţii, da. Dar dacă sunt neconforme, trebuie (n.r. să răspundă) ăia care trebuia să le verifice.

Eu nu cred că Alexandru a spus ”uite, sunt unele neconforme, dar îţi eu ţie şpagă să le primeşti”. Nu cred că facea... ”uite că astea sunt neconforme. Uite, îţi dau ţie o şpagă ca să le cumperi... să păcălim statul român”.

Nu cred asta. Dacă a făcut combinaţii o să vadă judecătorii”, a declarat Gigi Becali.

Ce au constat procurorii în dosarul în care Victor Piţurcă este anchetat

Victor Piţurcă ar fi finanţat, conform anchetatorilor, operaţiunea de import, de la achitarea furnizorilor până la transport şi consiliere juridică.

Victor Piţurcă ar fi asigurat din fonduri proprii finanţarea operaţiunii - achitarea furnizorilor, transportului mărfurilor, consiliere juridică şi a altor servicii aferente introducerii în România a mărfurilor - se arată în documentele DNA.

Victor Piţurcă a fost pus în libertate marţi, după ce a fost audiat în două rânduri la DNA în cursul zilei. La ieşirea din arest, fostul selecţioner a declarat: ”Nu am nicio treabă cu această afacere”.

Fiul fostului fotbalist, Alexandru Victori Piţurcă, a avut rol de intermediar, mediind legătura între finanţatorul real, tatăl său,  interpunând S.C. PAV GREEN ENERGY S.R.L, al cărei unic asociat era.

În dosar apar şi alte persoane, care s-au ocupat de logistică, relaţia cu furnizorul şi care l-au ajutat pe şeful Romarm să primească mita.

Procurorii afirmă că şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, a organizat întreaga operaţiune comercială fiind cel care a identificat clientul - M.Ap.N., a asigurat transportul aerian şi canalul de comunicare între client - furnizor - finanţator,precum şi mportul bunurilor din China prin S.C. INTERARMS IMPEX S.R.L.

Afla mai multe despre: piturca 

viewscnt
Articole similare