adplus-dvertising
You are here:

Gigi Becali, ”tun” de zile mari. A acceptat oferta de 25 de milioane de euro

Gigi Becali, ”tun” de zile mari. A acceptat oferta de 25 de milioane de euro

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a reuşit un adevărat ”tun” după ce a primit o ofertă de 25 de milioane de euro, pe care de altfel a acceptat-o.

Patronul FCSB traversează una dintre cele mai bun perioade din ultimul deceniu. Gigi Becali a reuşit un nou ”tun”, într-una dintre cele mai importante tranzacţii pe care le-a făcut recent.

În urma acestei afaceri, patronul FCSB va încasa nu mai puţin de 25 de milioane de euro.

”Tun” de zile mari dat de Gigi Becali. Afacerea de 25 de milioane de euro

Gigi Becali este unul dintre cei mai bogaţi români, însă mare parte din averea sa înseamnă terenurile pe care le deţine în Bucureşti şi în zonele din jurul Capitalei.

Ultimul clasament făcut de TOP 300 Capital îl plasează pe locul 14, cu o avere estimată la 325-425 milioane de euro, într-o oarecare scădere faţă de anul trecut.

În ultimele luni au fost foarte fructuoase pentru patronul FCSB. Gigi Becali a încheiat câteva afaceri foarte importante, atât la echipa de fotbal, cât şi în domeniul imobiliar.

În urmă cu aproape un an, Gigi Becali l-a vândut pe Dennis Man la Parma după ce a primit o ofertă de 11 milioane de euro, plus bonusuri. A fost cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc.

În vară, patronul FCSB a încheiat încă o afacere de succes, după ce l-a cedat pe Olimpiu Moruţan la Galatasaray în schimbul a 3,5 milioane de euro. Însă Gigi Becali a fost foarte activ şi în afacerile imobiliare.

La începutul lunii octombrie, Gigi Becali a vândut un teren pentru care a încasat nu mai puţin de 30 de milioane de euro.

Aproximativ în aceeaşi perioadă, patronul FCSB a vândut un alt teren, de această dată către Dumitru Dragomir, pentru care a primit două milioane de euro.

La mijlocul lunii octombrie, Teodora Becali, fiica cea mare a patronului FCSB, a cedat un teren în schimbul a 4,6 milioane de euro.

Acum, Gigi Becali reuşeşte un nou ”tun”. Potrivit profit.ro, fostul europarlamentar a ajuns la un acord cu omul de afaceri sucevean Ion Crăciunescu (n.r. coincidenţă de nume cu fostul mare arbitru), pentru vânzarea unui teren de 7,4 hectare.

Terenul se află în Pipera, într-o zonă unde Gigi Becali are şi alte loturi. În urma acestei tranzacţii, Gigi Becali va primi 25 de milioane de euro.

Profit.ro scrie că Gigi Becali a vândut recent un alt teren, de această dată de 2,3 hectare, tot către Ion Crăciunescu, cel care vrea să ridice aici un complex rezidenţial de 550 de apartamente.

”Intenţionăm să realizăm un Plan Urbanistic Zonal pentru terenul achiziţionat. Avem planificată realizarea unei clădiri de birouri cu o suprafaţă de circa 10.000 metri pătraţi, unde ne vom muta birourile IBB, o grădiniţă cu after school, terenuri de tenis şi fotbal pentru locatari.

Aceste facilităţi vor completa cele aproximativ 1.000 de apartamente ce pot fi construite aici. Investiţia se ridică la circa 220 milioane euro şi intenţionăm să finanţăm lucrările tot cu CEC Bank“, a declarat Ion Crăciunescu pentru profit.ro.

viewscnt
Articole similare