Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Give me 5 cu Săbău | Ioan Andone: "Mi-a spus soacra mea în vârstă de 87 de ani că e mai rău decât în vremea războiului"

Give me 5 cu Săbău | Ioan Andone: "Mi-a spus soacra mea în vârstă de 87 de ani că e mai rău decât în vremea războiului"

Fotbal intern

Comentarii

Ioan Andone a răspuns provocărilor adresate de Alexandru Săbău în cadrul rubricii ”Give me 5” de pe www.telekomsport.ro.

Personalităţi marcante din lumea fotbalului răspund în EXCLUSIVITATE provocărilor adresate de Alexandru Săbău pe pagina www.telekomsport.ro. Marţi, Ioan Andone a fost invitatul lui Alexandru Săbău în cadrul rubricii Give me 5 de pe site-ul nostru.

Cum e viaţă în Spania, ţară afectată serios de virus?

În zona unde suntem noi, Marbella, sunt cei mai puţini afectaţi. Nenorocirea mare este la Madrid, Barcelona şi Valencia. Aici foarte puţin şi în oraşele mari de lângă noi, Sevilla şi Malaga. La noi s-au respectat strict regulile impuse. Mergem la supermarket, la cumpărături din trei în trei zile şi îl plimbăm pe câinele nostru, Goty, un kilometru în jurul casei. Atât.

Cum îţi petreci timpul?
Mă uit la televizor, la filme şi la meciuri. Am urmărit cu plăcere partidele de la Mondialul din 1990, zilele acestea, şi am stat pe mesaje cu foştii colegi Hagi, Popescu, Lupescu, Lupu şi ne părea rău ce şansă mare am ratat să ajungem în sferturile de finală. În rest, fac mişcare şi cu rândul mergem la magazin. Să vă povestesc ceva interesant. Şapte cântăreţi spanioli au compus, fiecare stând în casă lui, o melodie pentru această perioadă, că recunoştinţă pentru cadrele medicale care muncesc din greu. Mi s-a întâmplat să fiu de două ori, în jurul prânzului, în supermarket, când s-a pus melodia la boxe şi toată lumea s-a oprit şi a aplaudat. La fel, în fiecare seară, la ora 20, oamenii deschid geamurile acasă şi pun această melodie şi toată lumea cântă de ţi se ridică pielea pe tine. Incredibilă este solidaritatea poporului spaniol.

De ce îţi e cel mai tare dor?
Să mă văd cu prietenii. Şţiţi că sunt un om sociabil, am şi foarte mulţi. Vorbim des la telefon şi ne spunem că abia aşteptăm să treacă această perioadă care va avea repercusiuni mari asupra economiei şi sportului. Vorbeam cu soacră-mea care are 87 de ani şi mi-a spus că în război a fost mai uşor. Atunci sunau sirenele, fugeai şi te ascundeai, acum nu ştii cu cine te lupţi.

Cum ţi-ai petrecut împlinirea celor 60 de ani?
De unde era programată o petrecere cu zeci de oameni, am rămas doar câţiva de pe aici şi am ciocnit un pahar, toţi cu măşti şi mănuşi la noi. Bine că am fost inspirat şi când am plecat din România am adus 10 măşti cu mine. Nimeni nu a mai putut să vină. I-am şi spus soţiei că nu o să uit niciodată ziua în care am făcut 60 de ani

Alege trei meciuri din cariera de jucător şi trei din cariera de antrenor pe care ai vrea să le revezi în această perioada când stai în casă.
Ca jucător: România- Suedia 2-0, Corvinul- Sarajevo 4-4 şi Dinamo-Hamburg 3-0.
Că antrenor: Rapid-Steaua 5-1, Basel-Cfr 1-2 şi Şahtior-Dinamo 2-3.

Afla mai multe despre: ioan adnone 

viewscnt
Articole similare