Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guardiola, dat pe spate de un fost jucător din Liga 1: ”A rămas impresionat de felul în care interpretează jocul”

Guardiola, dat pe spate de un fost jucător din Liga 1: ”A rămas impresionat de felul în care interpretează jocul”

Premier League

Comentarii

Pep Guardiola a fost dat pe spate de un jucător care a făcut carieră la CFR Cluj.

În vârstă de 43 de ani, Roberto De Zerbi este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din noul val.

Fostul mijlocaş al lui CFR Cluj a impresionat la toate echipele pe care le-a antrenat şi acum face acelaşi lucru şi cu Brighton, pe care a preluat-o în septembrie 2022.

Roberto De Zerbi a câştigat deja respectul marilor antrenori

Roberto De Zerbi şi-a început destul de devreme cariera de antrenor. În 2013, când avea doar 34 de ani, a preluat-o pe Darfo Boario, din ligile inferioare ale Italiei.

Din acel moment, cariera de antrenor a lui De Zerbi a cunoscut un salt rapid. Au urmat Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo, Şahtior şi acum Brighton.

De Zerbi a atras laude la fiecare echipă pe care a pregătit-o înainte să ajungă în Premier League.

De altfel, Ionuţ Rada, fost coleg cu De Zerbi la CFR Cluj, spune că fostul mijlocaş a arătat încă de la început mult talent în meseria de antrenor. Motiv pentru care l-a impresionat inclusiv pe Pep Guardiola:

”(Este apreciat în Italia?) Foarte apreciat, atunci când era antrenor Palermo ţinea cursuri la Coverciano cu antrenori precum Ancelotti şi Conte, care aveau deja rezultate şi mulţi erau impresionaţi, aşa cum a fost şi Gurdiola impresionat într-o întâlnire datorită felului în care interpretează jocul.

Cred că ar trebui să se facă şi la noi acest schimb de experienţă, pentru că în Italia se întâlnesc antrenorii şi schimbă impresii.

Când a început să facă partea tehnică la cursurile de antrenor, Guardiola a rămas impresionat de felul în care interpretează jocul.

Îmi aduc aminte că la venirea lui În Anglia (n.r. Roberto de Zerbi la Brighton), Guardiola a avut cuvinte de laudă pentru că a rămas impresionat că a făcut treabă bună la Sassuolo şi Şahtior Doneţk”, a spus Ionuţ Rada pentru Fanatik.ro.

Pep Guardiola s-a declarat fanul lui De Zerbi

Roberto De Zerbi a preluat-o pe Brighton în septembrie 2022, după ce Graham Potter a plecat la Chelsea. P

Până atunci, Brighton a avut un parcurs foarte bun în Premier League, astfel că De Zerbi era obligat să se ridice la nivelul performanţelor reuşite de Potter. Şi a făcut-o.

După doar o lună de la numirea sa ca manager la Brighton, De Zerbi l-a înfruntat chiar pe Guardiola. City s-a impus atunci cu 3-1, dar Pep n-a scăpat ocazia de a-l lăuda din nou pe De Zerbi.

”Sunt un mare fan, îmi place felul în care joacă (n.r. Roberto De Zerbi). Pentru felul în care joacă mingea. El este cel mai mare exemplu de a face asta”, a spus Pep Guardiola după acel meci.

În prezent, Brighton ocupă locul 6 în Premier League, cu 31 de puncte, la două lungimi distanţă faţă de locul de Europa League şi la 7 puncte distanţă de primul loc care duce în Premier League.

Roberto De Zerbi a ajuns în România în februarie 2010, când CFR Cluj l-a luat de la Napoli. A plecat de la CFR în vara lui 2012, a mai jucat jumătate de sezon pentru Trento şi apoi s-a apucat de antrenorat.

Afla mai multe despre: de zerbi 

viewscnt
Articole similare