Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Haaland, ”Jucătorul Anului” în Premier League. Norvegianul a doborât un nou record

Haaland, ”Jucătorul Anului” în Premier League. Norvegianul a doborât un nou record

Premier League

Comentarii

Erling Haaland (22 de ani) a fost desemnat ”Jucătorul Anului” în Premier League, la chiar în primul său sezon petrecut în campionatul englez, ocazie cu care a doborât un nou record absolut.

Haaland, ”Jucătorul Anului” în Premier League. Norvegianul a doborât un nou record

Aflat la primul său sezon la Manchester City, Erling Haaland este în centrul atenţiei în fotbalul englez, după ce a scris încă o dată istorie, iar acum nu doar datorită golurilor marcate.

Atacantul norvegian a fost desemnat cel mai bun jucător Premier League în acest sezon, distincţie acordată anulat de către cei de la Football Writers' Association.

Iar această remarcabilă performanţă reprezintă un nou record al vârfului scandinav. Haaland a primit 82% din voturi, cel mai mare procentaj din istorie, potrivit Sky Sports.

Jucătorii care l-au succedat, dar la mare distanţă, au fost Bukayo Saka şi Martin Odegaard, ambii legitimaţi la Arsenal, ocupanta locului secund în campionatul Angliei.

Erling Haaland a marcat 35 de goluri în 32 de meciuri jucate pentru Manchester City în campionatul Angliei, devenind astfel şi cel mai bun marcator din istorie într-un sezon de Premier League.

De asemenea, şi în toate competiiţile, cifrele atacantului norvegian sunt ieşite din comun, cu 51 de goluri înscrise în 45 de partide jucate.

Cu Haaland în formă maximă, Manchester City caută să câştige o triplă istorică: Champions League - Premier League - FA Cup, una pe care doar rivala Manchester United a mai reuşit-o în fotbalul englez, în 1999 şi 2008.

Afla mai multe despre: haalandpremier leaguemanchester city 

viewscnt
Articole similare