Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ianis Stoica, o nouă echipă, tot din Superligă. Este vecină de clasament cu U Cluj şi a pierdut meciul direct din 2024 cu trupa lui Sabău

Ianis Stoica, o nouă echipă, tot din Superligă. Este vecină de clasament cu U Cluj şi a pierdut meciul direct din 2024 cu trupa lui Sabău

U Cluj

Comentarii

Ianis Stoica (21 de ani) şi-a găsit echipă, dar nu vreuna de peste hotare, ci tot din campionatul intern, după despărţirea de U Cluj.

Ianis Stoica pleacă de la U Cluj, dar rămâne în Superligă

Ianis Stoica a avut o primă jumătate de sezon cu multe reuşite la U Cluj, dar tânărul jucător nu s-a arătat mulţumit şi a cerut clubului să fie lăsat să plece.

Prin urmare, a intrat într-o dispută atât cu oficialii grupării clujene, cât şi cu antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

El era împrumutat la U Cluj de FCSB până la finalul sezonului actual, dar nu se va mai întoarce la Bucureşti, ci a preferat o altă destinaţie, tot din Superligă.

Ianis Stoica lasă Clujul şi Capitala pentru Sibiu, întrucât tânărul jucător a ales să se alăture celor de la FC Hermannstadt, potrivit Fanatik.

El va ajunge sub comanda lui Marius Măldărăşanu, antrenor cear fi insistat foarte mult să îl aibă în lotul său. 

Contractul lui Ianis Stoica la Hermannstadt ar urma să fie valabil până în vara anului 2026, iar salariul jucătorului să fie de 10.000 de euro lunar, informează sursa citată.

Tânărul jucător, ”din lac în puţ”

Un aspect interesant este faptul că Hermannstadt şi U Cluj sunt vecine de clasament, locurile 7, respectiv 8, cu acelaşi număr de puncte, diferenţa făcându-se la golaveraj, +5 faţă de -3.

De asemenea, U Cluj şi Hermannstadt au avut meci direct recent în campionat, chiar în prima etapă din 2024, când vechea echipă a lui Ianis Stoica a câştigat în faţa viitoarei sale formaţii, scor 2-1.

De-a lungul acestui sezon, Ianis Stoica a disputat 23 de meciuri pentru U Cluj în toate competiţiile şi a reuşit să livreze nouă goluri şi patru pase decisive.

Cum descrie Sabău situaţia cu Ianis Stoica şi plecarea acestuia de la U Cluj

”În perioada din Antalya, aveam nevoie de el, am făcut perioada de pregătire cu Ianis Stoica titular. A venit şi mi-a zis că vrea să plece, că are o ofertă. Am vorbit, l-am convins să mai rămână şase luni, că are nevoie să mai joace aici şi că se simte foarte bine. 

Ne-am întors în ţară, a zis că nu vrea să rămână, că are o ofertă foarte bună, că nu-i mai stă capul aici, la echipă. El a crescut mult, e un jucător pe care am vrut să-l ajut, pentru că are calităţi, dar îi lipseşte rigoarea”, declara Ioan Ovidiu Sabău, după victoria lui U Cluj cu Hermannstadt (2-1).

Afla mai multe despre: ianis stoicau clujhermannstadtfcsbioan ovidiu sabau 

viewscnt
Articole similare