Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În ce condiţii s-ar putea produce despărţirea dintre Edi Iordănescu şi FRF: ”Nu vreau să se întâmple aşa” | EXCLUSIV

În ce condiţii s-ar putea produce despărţirea dintre Edi Iordănescu şi FRF: ”Nu vreau să se întâmple aşa” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România este faţă în faţă cu retrogradarea în divizia C a Nations League, fiind pe ultimul loc al grupei înaintea ultimei etape. Invitat în studioul Orange Sport înaintea partidei decisive cu Bosnia, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a fost întrebat dacă Edi Iordănescu ar trebui să continue ca selecţioner în cazul în care naţionala noastră retrogradează.

După remiza cu Finlanda din precedenta partidă, soarta României nu se află în propriile mâini. Nordicii trebuie să se împiedice de Muntenegru, iar noi să învingem Bosnia pentru a scăpa de retrogradare.

Înaintea debutului actualei ediţii a Nations League, obiectivul lui Edi Iordănescu era să se claseze pe unul dintre primele două locuri, Mihai Stoichiţă chiar spunând că crede că vom câştiga grupa.

Două umilinţe cu Muntenegru şi o înfrângere cu Bosnia ne-au adus în situaţia în care ne aflăm acum, în care retrogradarea în divizia C a Nations League este nu doar o posibilitate, ci şi o probabilitate.

Conducerea FRF deja şi-a manifestat susţinerea faţă de Edi Iordănescu, indiferent de rezultatul din ultima etapă a grupei, dar consilierul lui Răzvan Burleanu a avut un răspuns puţin neaşteptat şi diferit.

Andrei Vochin a punctat că problema nu este dacă FRF doreşte să continue cu actualul selecţioner, ci dacă acesta este dornic să se mai afle pe banca tehnică a echipei naţionale.

În ce condiţii s-ar putea produce despărţirea dintre Edi Iordănescu şi FRF

”(n.r. dacă retrogradează România, ar trebui să continue ca selecţioner Edi Iordănescu?) Răspunsul ar trebui să fie puţin mai lung, nu e doar poziţia unei părţi, ci şi cea a părţii cealalte. În situaţia asta, trebuie să vrea să Edi să continue, din punctul de vedere al FRF, cred că lucrurile sunt clare.

(n.r. ai dubii că ar vrea Edi să continue?) Nu aş vrea să se întâmple aşa, dar la el va conta foarte mult reacţia jucătorilor pe teren, aşa cum le-a spus şi în vestiar, nu a glumit, înainte de meciul cu Finlanda şi aşteaptă şi acest meci cu Bosnia, să vadă cum stau lucrurile.

Pentru că un alt antrenor dinainte, Mirel Rădoi, a fost foarte regretat de jucători în momentul în care a anunţat că doreşte să plece, iar jucătorii au încercat în ultima seară, după meciul cu Liechtenstein, să îl convingă să rămână.

Ei trebuiau să facă lucrul ăsta pe teren, la meciul cu Islanda. Ca să îl convingă. Şi probabil că atunci Mirel Rădoi nu pleca. De aceea cred că e foarte importantă atitudinea jucătorilor.

În meciul cu Finlanda a fost foarte bună. Au demonstrat că ţin la Edi şi că îl vor în continuare, dar dacă vor în continuare să lucreze cu un antrenor modern şi aşa mai departe, atunci să arate mâine seară”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: andrei vochin 

viewscnt
Articole similare