Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil! Provocat să fredoneze imnul României, Eduard Novak a amuţit şi a râs stânjenit: "Una ca asta n-am mai văzut" | VIDEO

Incredibil! Provocat să fredoneze imnul României, Eduard Novak a amuţit şi a râs stânjenit: "Una ca asta n-am mai văzut" | VIDEO

Diverse

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost protagonistul unui moment stânjenitor pentru el. Provocat să fredoneze imnul statului pe care-l reprezintă, ministrul a amuţit.

Eduard Novak, blocat când a fost pus să spună imnul României

Instalat la Ministerul Sportului din 2020 din partea UDMR, Eduard Novak a propus platforma pentru dezvoltarea sportului românesc, dar duminică seara a fost pus în încurcătură. 

Jurnalistul Dan Bucura a publicat pe pagina personală de Facebook un video faţă în faţă cu ministrul Sportului. 

În imagini, Eduard Novak a fost provocat să spună versurile imnului României. 

„O să încep eu, continuaţi dumneavoastră! <<Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani>>. Vă rog (să continuaţi – n. red.)…”, a început jurnalistul Dan Bucura.

Acesta a mai făcut o încercare şi a continuat, după ce a sesizat tăcerea ministrului. 

"Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani", a mai spus jurnalistul, care s-a lovit de aceeaşi reacţie. 

Dan Bucura a publicat şi un mesaj alături de imaginile cu Eduard Novak. 

"Aşa ceva te lasă fără cuvinte.. Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!". 

Reacţia ministrului Eduard Novak după incidentul din naţionala de hochei: "Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect"

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, că, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă de la Ljubljana, galeria a cântat imnul secuiesc, iar jucătorii de etnie maghiară din naţionala României s-au alăturat fanilor, deoarece cântecul "reprezintă o valoare locală a acelor sportivi".

"Aş vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naţionale pentru performanţa de a ajunge la Campionatul Mondial.

Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiştii din echipa naţională nu au cântat Imnul Ţinutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naţionale care joacă.

După cum bine ştim, din păcate, naţionala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ţinutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect", a declarat Novak, într-o postare pe Facebook.

Afla mai multe despre: eduard novakeduard novak imnul romaniei 

viewscnt
Articole similare