Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Inexplicabil! Ce le-a spus Hamutovski, arestat în Belarus, celor de la CSA Steaua la locul de muncă. Unde se credea că se află fostul portar| EXCLUSIV

Inexplicabil! Ce le-a spus Hamutovski, arestat în Belarus, celor de la CSA Steaua la locul de muncă. Unde se credea că se află fostul portar| EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Fostul portar Vasili Hamutovski (44 de ani) a fost arestat în Belarus, ţara natală, dar înainte de acest moment le-a spus foştilor colegi de la CSA Steaua Bucureşti care este situaţia sa în raport cu autorităţile de la Minsk.

Ce le-a spus Vasili Hamutovski colegilor de la CSA Steaua, înainte de a fi arestat

Fost fotbalist important în Liga 1, Vasili Hamutovski a revenit în România în aprilie, atunci când a semnat cu CSA Steaua Bucureşti ca antrenor de portari. El a lăsat postul pe care-l ocupa în staff-ul echipei FC Liov şi s-a refugiat din calea războiului din Ucraina în Bucureşti. Fostul său coleg de la FCSB, George Ogăraru, managerul centrului de copii şi juniori de la CSA Steaua, i-a întins o mână de ajutor la acel moment. 

La jumătate de an distanţă, Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus, după ce s-a întors la fosta sa echipă din Ucraina. Hamutovski a fost reţinut de autorităţi, iar acum, conform presei din Belarus, riscă între trei şi şapte ani de închisoare, după ce a participat, în ultima perioadă, la numeroase proteste organizate împotriva regimului impus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

În perioada petrecută la CSA Steaua, clubul Ministerului Apărării Naţionale, Vasili Hamutovski le-a spus celor din club care e relaţia lui cu puterea de la Minsk. 

Iulian Miu susţine că fostul portar i-a transmis că nu se mai întoarce în Belarus. Oficialul Stelei credea că se află în Polonia şi că, dacă ar fi avut nevoie de ajutor, avea uşa deschisă din partea "militarilor". 

"Eu am avut o relaţie bună cât ne-a ajutat acum la Steaua, în ultima perioadă. S-a întors înapoi la echipa lui, era programat un cantonament în Polonia, ne-am luat la revedere de la el şi nu înţeleg ce a căutat el în Belarus. 

M-a şocat că... Am fost în perioada asta împreună la Steaua şi nu am înţeles de ce s-a întors în Belarus. Credeam că nu se mai întoarce în Belarus, că ori vine în România, ori se duce la echipa lui de club, aveau cantonament în Polonia. 

Mi-a spus că nu se mai duce în Belarus, că sunt aceste probleme, avea teamă. Acum nu ştiu de ce s-a dus acasă când avea atâtea variante, putea merge oridune. Era bine primit şi la noi. I-am spus că dacă mai vrea să vină să lucreze, are tot sprijinul nostru. Chiar dacă avea nevoie de o garsonieră, îi găseam unde să stea, nu trebuia să ajungă în Belarus. 

E o ştire şocantă, am citit că riscă între trei şi şapte ani de închisoare cu executare, din păcate. O fi fost urmărit sau l-a 'ciripit' cineva că a ajuns în zonă. 

Puteam să-l ajutăm şi cu recuperea după operaţie (n.r. - fostul portar s-ar fi întors în Belarus pentru a se opera la genunchi), avem prieteni în Bucureşti, nu-l costa nimic. Când rişti ani de închisoare, nu mai ai ce căuta acolo. 

Să zic ceva. L-am cunoscut bine în perioada asta. E un antrenor foarte bun de portari. Nu a început lumea să ţipe că plătim din bani publici un străin? El doar ajuta, atât", a delarat Iulian Miu pentru Orange Sport. 

Vasili Hamutovski, unul dintre cei mai apreciaţi străini care au trecut prin fotbalul românesc

După ce s-a retras din activitate, Vasili Hamutovski a fost antrenor cu portarii la Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest sau FC Liov.

Hamutovski a ajuns în România în vara lui 2003, când a semnat cu FCSB, după ce s-a despărţit de ucrainenii de la Metalist. În Ghencea a jucat până în ianuarie 2006, când a fost transferat de Tom Tomsk.

S-a retras în vara lui 2016, în ţara natală, Belarus, la Dinamo Minsk. În România a jucat şi pentru Petrolul, din ianuarie 2012 până în iulie 2013.

 

Afla mai multe despre: vasili hamutovskisteaua bucurestiiulian miuvasili hamutovski arestat 

viewscnt
Articole similare