Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, răscolit! Comparaţie cu naţionala semifinalistă EURO şi calificată la Cupa Mondială! "E imposibil să cred că au copii sau fotbalişti mai buni decât ai noştri" | EXCLUSIV

Gică Hagi, răscolit! Comparaţie cu naţionala semifinalistă EURO şi calificată la Cupa Mondială! "E imposibil să cred că au copii sau fotbalişti mai buni decât ai noştri" | EXCLUSIV
Comentarii

Gică Hagi continuă să militeze pentru fotbalistul român, pe care-l consideră cu potenţial şi în care are încredere, dovadă munca din cadrul academiei care-i poartă numele. Pentru Orange Sport, fostul decar al naţionalei a făcut o comparaţie cu Danemarca, una dintre naţionalele revelaţie din ultimii ani.

Gică Hagi, frământat când a privit Danemarca: "E imposibil să cred că au copii sau fotbalişti mai buni decât ai noştri"

Într-o "mare" de critici pentru fotbalul românesc şi jucătorii autohtoni, Gică Hagi continuă să-şi menţină speranţa că nivelul va creşte. Într-un discurs pe care l-a repetat de-a lungul timpului, acţionarul şi antrenorul Farului a vorbit despre fotbalistul român. 

"Nu cred eu că nu poţi să găseşti 20 băieţi, doi pe post să te poţi să te lupţi cu oricare din lume. 100% (n.r. - are încredere în fotbalistul român)! Dacă n-aveţi încredere, înseamnă că trebuie să ne lăsăm şi atunci chiar înseamnă că avem o mare problemă.  

Eu sunt optimist în sensul asta, pentru că chiar îi şi cunosc, în ultimii 10-12 ani... Aici am lucrat, îi cunosc foarte bine şi ştiu ce potenţial au. Important e să-i atingi, să găseşti, să-i aduci la potenţialul să dea maximum ce au mai bun, să creezi o echipă. 

Nu accept niciodată că România n-are 22 de jucători foarte buni care să se bată cu cei mai buni. Se cheamă filozofie, identitate.

Nu e uşor să construieşti  această identitate, această mentalitate. Dacă nu există acest obiectiv, această strategie, nimic nu e valabil", a declarat Gică Hagi pentru Orange Sport. 

Când a privit spre naţionala Danemarcei, Gică Hagi s-a arătat răscolit de situaţie. 

"Mie îmi e imposibil să cred că Danemarca poate avea copii mai buni sau fotbalişti mai buni decât ai noştri. Şi noi am jucat cu ei. Şi naţionala României a jucat acum doi, trei ani cu ei, au făcut 2-2 acolo. 

Ei s-au dus în sus şi noi în jos ca rezultate. Cred că putem ajunge să avem o echipa naţională care să se bată cu cele mai bune echipe din Europa", a mai spus "Regele", într-un interviu acordat lui Silviu Tudor Samuilă. 

Danemarca, una dintre revelaţiile din Europa în ultimii ani

Danemarca, naţionala spre care a privit Gică Hagi, a ajuns până în semifinala EURO 2020, unde a fost eliminată după prelungiri de Anglia, în urma unui turneu fantastic, dar marcat de incidentul de pe teren al lui Eriksen. 

În septembrie, nordicii au ocupat locul secund în grupa 1 a Ligii A din Nations League, cu 12 puncte, la unul în spatele câştigătoarei grupei Croaţiei, şi peste Franţa şi Austria. 

De asemenea, echipa antrenată de Kasper Hjulmand merge la Campionatul Mondial. Danemarca face parte din grupa D la Cupa Mondială din Qatar, alături de Franţa, Tunisia şi Australia.

Între timp, în ultimii ani, naţionala României a ratat EURO 2020, turneu la care a organizat meciuri, lipseşte de la Campionatul Mondial din Qatar şi a retrogradat în Liga C din Liga Naţiunilor, dintr-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru. 

Afla mai multe despre: gica hagigica hagi danemarcagica hagi fotbalul romanesc 

viewscnt
Articole similare