adplus-dvertising
You are here:

Înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Din străinătate, direct pe banca naţionalei României? Ar fi cel mai titrat antrenor din ultimii ani: "Da, îl văd"

Înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Din străinătate, direct pe banca naţionalei României? Ar fi cel mai titrat antrenor din ultimii ani: "Da, îl văd"

Echipa națională

Comentarii

Secundul naţionalei României, Nicolae Dică, a vorbit despre cel care ar putea fi următorul selecţioner al primei reprezentative. Antrenorul e de acord cu Mirel Rădoi în privinţa variantei pe care o are FRF, după ce selecţionerul şi-a anunţat plecarea, în noiembrie.

Mirel Rădoi şi Nicolae Dică s-au pus de acord. Cosmin Olăroiu poate fi următorul selecţioner

După ce Mirel Rădoi a anunţat că cel care l-a inspirat în cariera de antrenor, Cosmin Olăroiu, l-ar putea înlocui pe banca tricolorilor, şi Nicolae Dică a avut aceeaşi părere şi a oferit mai multe detalii. 

"Da, îl văd (n.r. - selecţioner pe Cosmin Olăroiu), dar acum depinde ce ce-şi doreşte. Dacă vrea să lucreze zilnic sau la câteva luni. Nu că noi n-am lucra, că e muncă de birou în acele luni. Da, îl văd pe Olăroiu la naţională. A făcut performanţă, ştie ce înseamnă fotbalul românesc"a declarat secundul Nicolae Dică, pentru Telekom Sport. 

Dacă ar accepta o propunere din partea FRF, Cosmin Olăroiu ar reveni în România după 10 ani. În plus, ar fi cel mai titrat antrenor de pe banca naţionalei, din ultimii ani. Fostul principal al FCSB are are 12 trofee câştigate, printre cele mai importante fiind campionatul în România, cu FCSB, titlul în Arabia Saudită, cu Al Hilal, titlul în China, cu Jiangsu Suning, şi patru titluri în Emiratele Arabe Unite, cu Al Ahli Dubai şi Al Ain. 

Doar Christoph Daum se apropie de Olăroiu, cu 10 trofee câştigate, printre cele mai importante fiind campionatul în Bundesliga, titlul în Austria şi trei titluri în Turcia. Cosmin Contra are doar două Cupe ale României, în timp ce Mirel Rădoi nu a câştigat niciun trofeu. 

Patru nume pentru postul de selecţioner. Cine sunt antrenorii aşteptaţi să vină în locul lui Rădoi: "FRF e obligată să facă tot posibilul"

Întrebarea rămasă fără răspuns. Nicolae Dică a refuzat să comenteze un subiect important

"Dacă ţi se propune să preiei echipa naţională, accepţi?", a fost întrebat Nicolae Dică, cel care face parte din staff-ul actual şi care mai are contract tot până în noiembrie. "Nu pot să răspunde la această întrebare. Mai am contract o lună de zile, nu am ce să spun acum. Nu vreau să comentez. Mai avem două jocuri, fac parte dintr-un staff. Când se va termina campania, putem vorbi mai deschis", a declarat antrenorul secund, pentru Telekom Sport.  

 

În ultimii ani, FRF a ales să mizeze pe antrenori tineri la loturi. La prima reprezentativă l-a numit pe Rădoi, care a făcut pasul de la U21, în timp ce Adrian Mutu i-a condus pe tricolorii mici la EURO U21 din acest an, locul său fiind luat de Florin Bratu. 

"Nu vreau să vorbesc despre Mirel. Dacă el are ceva de spus, el răspunde, de ce a luat decizia în acest moment. Nu e ok să comentez. Dacă analizezi jocul naţionalei, vezi că joacă altceva faţă de anii trecuţi, ca abordare de joc. De asta am ajuns ca la două meciuri cu Germania să fim aproape să obţinem ceva. Acest joc gândit de la început nu-l poţi face peste noapte, cu jucători pe care-i pregăteşti câteva zile. În acest timp am reuşit să shcimbăm faţa echipei naţionale. După meciul cu Armenia, nimeni n-a spus că nu mai avem încredere în voi, trebuie să plecaţi. După meciul cu Armenia, în aeroport, eram toată delegaţia acolo, ne-am salutat cu conducătorii, nu au fost lucruri...", a mai spus Nicolae Dică, după ce Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională. 

viewscnt
Articole similare