You are here:

Italia, distrusă după eliminarea de la EURO 2024: ”Echipa nu a înţeles nimic. Un joc pasiv şi plicitisitor”

Italia, distrusă după eliminarea de la EURO 2024: ”Echipa nu a înţeles nimic. Un joc pasiv şi plicitisitor”

EURO

Comentarii

Italia a părăsit Campionatul European din Germania, după un joc ”pasiv şi plicitisitor” contra Elveţiei, fosta adversară a României în calificările pentru acest turneu final.

Italia, OUT de la EURO 2024. Campioana din 2021, asediată cu critici de presa peninsulară

Italia a fost eliminată de Elveţia de la EURO 2024, după ce a pierdut în faza optimilor de finală, scor 0-2.

Campioana Europei a avut o prestaţie lamentabilă, una despre care şi-a exprimat opinia şi Mihai Stoica, un fin cunoscător al fotbalului italian.

Iar după ieşirea timpurie de la Campionatul European, presa din Italia a luat foc şi a avut un discurs dur la adresa naţionalei lui Luciano Spalletti.

”Spalletti a sperat că meciul cu Elveţia ar putea fi punctul de cotitură. A fost cel al prăbuşirii, din punct de vedere fizic, tactic şi psihologic. Echipa nu a înţeles nimic, începând cu antrenorul, despre al cărui viitor se pot pune întrebări legitime.

Amintirea Campionatului European câştigat în 2021 pe Wembley cu Roberto Mancini pe bancă pare la ani lumină distanţă, iar Spalletti, deşi a început munca abia în septembrie anul trecut, dar a eşuat complet”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport, care au catalogat prima repriză drept „penibilă”

”O echipă de nivel mediu şi ceva vârfuri, dar cu multă dorinţă şi curaj, mai presus de toate. Caracteristici de bază pentru acest gen de competiţie, care le-a lipsit cu desăvârşire azzurrilor, fiind pasivi şi plicitisitori de la început, până la sfârşit”, au scris şi cei de la corrieredellosport.it.

În sferturile de finală, Elveţia va juca împotriva câştigătoarei dintre Anglia şi Slovacia.

Afla mai multe despre: italiaeuro 2024elvetia 

viewscnt
Articole similare