Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ivan Toney a fost diagnosticat cu ”dependenţă de jocuri de noroc”, iar suspendarea i-a fost redusă cu trei luni. Când ar putea reveni

Ivan Toney a fost diagnosticat cu ”dependenţă de jocuri de noroc”, iar suspendarea i-a fost redusă cu trei luni. Când ar putea reveni

Fotbal

Comentarii

Atacantul echipei Brentford, Ivan Toney, a primit o interdicţie redusă din fotbal din cauza unei dependenţe diagnosticate de jocurile de noroc, notează BBC.

Ivan Toney, în vârstă de 27 de ani, a fost suspendat timp de opt luni pentru că a încălcat regulile de pariuri ale Football Association - inclusiv pentru că a pariat împotriva propriei echipe.

Ivan Toney, diagnosticat cu dependenţă de pariuri

Un expert în psihiatrie, care a depus mărturie în faţa comisiei de reglementare a FA, l-a diagnosticat pe Toney cu dependenţă de jocuri de noroc şi a concluzionat că are nevoie de ajutor. Ca urmare, comisia a redus cu trei luni o sancţiune de 11 luni.

În motivarea scrisă a sancţiunii, publicată vineri, comisia a declarat că Toney a recunoscut că a minţit în mod repetat în timpul discuţiilor sale iniţiale cu FA.

Aceasta a adăugat că, de atunci, a încetat să mai parieze la fotbal, dar nu şi la alte sporturi, şi că este "hotărât să îşi rezolve problema jocurilor de noroc prin terapie".

Iniţial, FA a vrut să îi impună lui Toney o interdicţie de 15 luni, deoarece acesta a încercat să îşi ascundă pariurile, ştiind că este împotriva regulilor FA.

Aceasta a inclus pariurile prin intermediul unor terţe părţi şi ştergerea mesajelor relevante de pe telefonul său mobil, a spus aceasta, apoi a dat cu bună ştiinţă "răspunsuri în mod clar false" în timpul interviurilor sale cu FA.

Comisia nu a confirmat toate afirmaţiile FA

Interdicţia sa a fost redusă la 11 luni, având în vedere că a pledat vinovat la toate cele 232 de acuzaţii, înainte de a fi redusă şi mai mult pentru a reflecta dependenţa sa diagnosticată.

Psihiatrul Dr. Philip Hopley l-a intervievat de două ori pe Toney înainte de diagnosticul său, iar comisia a declarat că dovezile sale au fost "bine argumentate şi foarte convingătoare".

Brentford a declarat că îl va sprijini pe Toney cu dependenţa sa: "Clubul va face acum tot posibilul pentru a oferi sprijin lui Ivan şi familiei sale pentru a face faţă problemelor ridicate în acest caz. Considerăm această chestiune închisă şi aşteptăm cu nerăbdare să-l primim pe Ivan înapoi la antrenamente în septembrie", au susţinut conducătorii clubului, într-o declaraţie.

Care au fost acuzaţiile?

Toney a recunoscut că a încălcat 232 de încălcări ale regulilor de pariuri ale FA pe o perioadă de cinci sezoane, între februarie 2017 şi ianuarie 2021.

În acest timp, el a fost un jucător înregistrat la Newcastle şi Peterborough, precum şi a petrecut timp de împrumut la mai multe alte cluburi.

Dintre aceste 232 de încălcări:

  • 126 de pariuri au vizat meciuri din competiţii la care clubul lui Toney a participat în acel moment.
  • Dintre aceste 126, 29 au vizat clubul la care juca Toney la acel moment.
  • Dintre acestea 29, 16 au fost pe victoria propriei sale echipe în 15 meciuri diferite. Toney a jucat în 11 dintre aceste meciuri.
  • Dintre aceste 29, restul de 13 au fost în echipa lui Toney pentru a pierde. Toney nu a jucat în niciunul dintre aceste meciuri.
  • Din cele 126 de pariuri, 15 au fost plasate pe Toney pentru a înscrie. Acestea au fost iniţiate într-un moment în care nu era de notorietate publică faptul că Toney era titular sau juca în meciurile respective.

Comisia de reglementare a decis că în cazul lui Toney nu a fost vorba de aranjarea meciurilor.

"Nu există nicio dovadă că domnul Toney a făcut sau chiar a fost în poziţia de a-şi influenţa propria echipă să piardă atunci când a plasat pariuri împotriva victoriei - el nu făcea parte din echipă sau nu era eligibil să joace la acel moment".

  • Ca parte a pedepsei sale, Toney a fost, de asemenea, amendat cu 50.000 de lire sterline.

Suspendarea sa a început imediat, dar poate reveni la antrenamentele cu Brentford cu patru luni înainte de a se încheia, pe 17 septembrie. El va avea voie să joace din nou începând cu 17 ianuarie 2024.

Ivan Toney a marcat 20 de goluri în 33 de apariţii în Premier League în acest sezon şi a debutat în Anglia ca rezervă în victoria din preliminariile Euro 2024 împotriva Ucrainei, în martie, după ce a fost convocat pentru prima dată în echipa lui Gareth Southgate în septembrie anul trecut.

Selecţionerul Angliei a declarat că este important să îl susţină pe Toney în timpul suspendării sale, adăugând că "nu va avea nicio influenţă" asupra perspectivelor sale internaţionale atunci când povestea se va încheia.

Afla mai multe despre: ivan toneyangliapariuri 

viewscnt
Articole similare