You are here:

Jannik Sinner este de neoprit! Anul 2024 se încheie cu el pe locul 1 ATP

Jannik Sinner este de neoprit! Anul 2024 se încheie cu el pe locul 1 ATP

Tenis

Comentarii

Jannik Sinner va ocupa locul 1 ATP la sfârşitul anului, devenind primul italian care reuşeşte acest lucru, în urma victoriei sale din semifinale la Rolex Shanghai Masters.

La începutul anului 2024, Sinner, un talent italian de doar 23 de ani, a pornit de pe locul 4 mondial, dar a reuşit o revenire extraordinară în finala de la Melbourne Park, înfruntându-l pe Daniil Medvedev. Deşi a fost condus cu două seturi, tânărul jucător a demonstrat o rezilienţă şi o determinare deosebită şi al doilea italian din Era Open care câştigă un titlu de Grand Slam, după Adriano Panatta, care a triumfat la Roland Garros în 1976.

În primele etape ale sezonului, Sinner a fost invincibil, câştigând toate cele 16 meciuri iniţiale

Recordul său impresionant pentru 2024 este de 64 de victorii şi doar 6 înfrângeri.

„Este uimitor. Este ceva la care visezi când eşti copil, când eşti tânăr, doar pentru a ajunge pe locul 1. Acum, având sfârşitul anului, este, de asemenea, un sentiment diferit şi special”

Înseamnă foarte mult pentru mine, evident. Este ceva ce nu aş putea realiza fără toţi oamenii pe care îi am în jurul meu - familia şi prietenii şi, de asemenea, un mare credit pentru echipa mea.” a spus Jannik Sinner.

Originar din San Candido, Sinner a deschis sezonul cu un titlu ATP Masters 1000 şi a continuat să strălucească, adăugând două alte trofee prestigioase la Miami şi Cincinnati. În plus, el a câştigat şi titluri la turneele ATP 500 de la Rotterdam şi Halle, consolidându-şi astfel statutul de jucător de elită.

După ce a obţinut şi trofeul de la US Open, Sinner s-a alăturat unui grup select de doar patru jucători care au reuşit să câştige atât Australian Open, cât şi US Open pe suprafaţa hard în acelaşi sezon. Ceilalţi trei jucători care au realizat această performanţă remarcabilă sunt legendele Novak Djokovici, Roger Federer şi Mats Wilander.

Pe lângă performanţele sale extraordinare pe teren, Sinner a reuşit să ocupe locul 1 mondial timp de 17 săptămâni, o realizare care îl plasează pe locul 18 în clasamentul celor 29 de jucători care au atins această poziţie de vârf, în funcţie de numărul total de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului.

Această performanţă nu subliniază doar abilităţile sale individuale, ci şi angajamentul şi munca asiduă pe care le-a investit pentru a se menţine în elită. Sinner are toate şansele să devină un nume memorabil în lumea tenisului, iar el continuă să inspire tineri jucători şi să ridice standardele în acest sport.

Pe măsură ce sezonul avansează, toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să observe cum va continua să îşi construiască cariera şi să lase o amprentă durabilă în istoria tenisului.

Afla mai multe despre: jannik sinnertenisatp 

viewscnt
Articole similare