Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

John Textor, preşedintele lui Botafogo, acuză mai multe cluburi braziliene de corupţie. Încă un scandal uriaş în fotbal. "Avem dovezi solide”

John Textor, preşedintele lui Botafogo, acuză mai multe cluburi braziliene de corupţie. Încă un scandal uriaş în fotbal. "Avem dovezi solide”
Comentarii

Preşedintele clubului Botafogo, americanul John Textor (58 de ani), a acuzat mai multe cluburi braziliene de corupţie.

Acuzaţii de corupţie în fotbalul brazilian

Preşedintele clubului Olympique Lyon, John Textor, care este şi preşedintele grupării Botafogo, a acuzat campioana în exerciţiu Palmeiras că a mituit arbitri în ultimii doi ani. De asemenea, el i-a acuzat pe jucătorii de la Sao Paulo FC şi Fortaleza că au manipulat rezultatele pentru a favoriza Palmeiras.

Controversa care a început în urmă cu câteva zile a fost reaprinsă luni seara. John Textor, preşedintele american al lui Botafogo, a reafirmat într-un interviu acordat unui canal de Youtube (Canal do Medeiros) că Palmeiras a beneficiat de ajutorul arbitrilor în ultimii doi ani.

"Avem dovezi solide, 100% confirmate (...) Îmi pare rău dacă acest lucru va face vâlvă, dar am dovada şi o voi trimite procurorilor. Sunt aici pentru a apăra onoarea clubului meu. Pot să vă promit că nimeni nu se va atinge de meciurile noastre în acest an", a declarat cel care este şi patronul lui Olympique Lyonnais

Palmeiras a emis un comunicat în care l-a descris pe american ca fiind o "caricatură" şi a anunţat că va lua măsuri legale pentru a-l trage la răspundere pentru "declaraţiile sale iresponsabile".

John Textor nu s-a oprit aici. La scurt timp, el a mai adăugat pe site-ul său un text în care îi acuză pe anumiţi arbitri VAR, precum şi pe patru jucători de la Fortaleza şi cinci de la Sao Paulo, că au favorizat înfrângeri împotriva Palmeiras (4-0 în 2022 şi 5-0 în 2023).

De data aceasta, el se bazează pe analize efectuate de Inteligenţa Artificială pentru a explica atitudinea suspectă a jucătorilor incriminaţi. "Este 100% sigur", a declarat Textor.

Cele două cluburi acuzate de corupţie au anunţat, de asemenea, că vor acţiona în instanţă.

Afla mai multe despre: john tectorbotafogolyon 

viewscnt
Articole similare