Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jovan Markovic trece prin clipe grele. Motivul sfâşietor pentru care a ales să nu dea curs convocării la naţionala U21

Jovan Markovic trece prin clipe grele. Motivul sfâşietor pentru care a ales să nu dea curs convocării la naţionala U21

Echipa națională

Comentarii

Jovan Markovic nu s-a alăturat cantonamentului echipei naţionale U21 pentru a fi alături de bunica sa, femeia care l-a crescut, în ultimele clipe de viaţă.

Jovan Markovic a fost convocat de Florin Bratu la naţionala U21, pentru amicalul cu Italia, programat marţi, 16 noiembrie. Însă atacantul cu origini sârbe a fost nevoit să se retragă din lot.

Motivul pentru plecarea sa este unul cu adevărat sfâşietor. Bunica sa, femia care l-a crescut, îşi trăia ultimele zile, iar Markovic a vrut să fie alături de ea.

La doar 20 de ani, tânărul atacant şi-a pierdut cea mai dragă persoană din viaţă, iar asta va avea un efect dur asupra jocului său în viitorul apropiat.

Bunica a fost cea ce l-a crescut pe Jovan Markovic, de la câteva luni, după ce acesta a fost lăsat de părinţi pe mâna sa şi a unchiului.

Născut la Belgrad, Markovic a ajuns în România la nici un an de viaţă şi a crescut în localitatea Corabia, de unde era originar şi Ion Oblemenco.

Jovan Markovic trece prin clipe grele

În urmă cu cinci ani, fostul său antrenor de la juniori, Gigi Vâlcu, vorbea despre calităţile atacantului cu origini sârbe, dar şi despre trista sa poveste de viaţă.

Îl iubesc pe acest copil ca pe fiul meu. El a venit la mine, la Corabia, să joace fotbal, la vîrsta de şase ani. Sărăcuţul are o poveste de viaţă destul de tristă.

A fost crescut de bunica şi de unchiul său. Noi aici, în Corabia, îi spunem unchiului său Pele. Toată stima pentru aceşti oameni.

Jovan s-a născut în Belgrad pe 23 martie 2001 şi a venit la Corabia la doar patru-cinci luni. Din păcate pentru el, din diferite motive, părinţii nu au stat cu el şi au plecat în străinătate.

L-au lăsat în România, pe mîna bunicii şi a unchiului şi duşi au fost. De tatăl său nu se mai ştie nimic nici acum, iar mama lui a apărut din nou în viaţa sa acum un an şi ceva. Dar mi se pare că iar a plecat în străinătate.

Vă spun de pe acum că pe Markovic îl aseamăn cu Nelu Oblemenco care a fost tot de la noi din Corabia. Dacă Piteştiul se laudă cu Dobrin şi Mutu, iar Constanţa cu Hagi, atunci noi de ce să nu ne lăudăm cu Markovic?

O să fie noul Oblemenco. Are calităţi excepţionale. Are şut, viteză şi o tehnică foarte bună la înălţimea sa. La nici 16 ani, el are deja 1.83.

E tot ce îi trebuie unui atacant. E foarte bun. O să vă convingeţi”, declara Gigi Vâlcu, în urmă cu aproape cinci ani, pentru Fanatik.

Afla mai multe despre: jovan markovic 

viewscnt
Articole similare