Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Juan Toja, prima declaraţie după ce a dispărut mai mulţi ani. Cum arată acum şi ce mai face fostul mijlocaş al FCSB-ului. FOTO

Juan Toja, prima declaraţie după ce a dispărut mai mulţi ani. Cum arată acum şi ce mai face fostul mijlocaş al FCSB-ului. FOTOgalerie foto

FCSB

Comentarii

Juan Carlos Toja, fost mijlocaş la FCSB, a fost unul dintre cei mai intersanţi fotbalişti străini care au jucat în Liga 1.

Juan Toja a fost nevoit să se retragă la doar 28 de ani, după ce a fost chinuit de probleme medicale. De atunci, fostul mijlocaş al FCSB-ului a dus o viaţă foarte discretă.

Acum, Juan Toja a revenit în atenţia presei din Columbia, ţară care organizează ”Sudamericano U20”, o competiţie dedicată naţionalelor sub 20 de ani, din America de Sud.

Ce se mai ştie de Juan Carlos Toja, fost campion continental cu Columbia U20

În 2005, Juan Carlos Toja a reuşit să câştige ”Sudamericano U20” cu naţionala Columbiei, alături de o generaţie din care au mai făcut parte, printre alţii, fotbalişti precum Falcao, Guarin sau Zuniga.

În 2013, Campionatul Sudamerican U20 este organizat de Columbia, ocazie prin care Juan Carlos Toja a revenit în atenţia presei din ţara sa.

Fostul mijlocaş al FCSB-ului a dispărut complet din viaţa publică după ce s-a retras din fotbal, în ianuarie 2014. Atunci, Toja juca la New England, dar s-a retras din cauza unor accidentări grave.

Jurnaliştii columbieni au descoperit că Juan Toja, care va împlini 38 de ani pe 24 mai, se ocupă în prezent cu descoperirea tinerelor talente.

Fostul internaţional columbian este scouter la clubul Fortaleza, din Brazilia şi deseori a fost observat la meciurile de copii şi juniori.

În plus, el are o colaborare şi cu Alinea Sports, o agenţie de management sportiv din Columbia, care a fost înfiinţată de Lucas Jaramillo - fost jucător.

Cei de la msn.com, ediţia de Columbia, au reuşit chiar să-i ia o declaraţie: ”M-am pensionat acum câţiva ani. Am început să lucrez cu Alinea Sport, fac partea de scouting, învăţ multe”, le-a mărturisit fostul mijlocaş al FCSB-ului.

Într-o poză publicată de Gustavo Miranda, preparator fizic la Fortaleza, se poate observa cum că Juan Toja, fizic, nu s-a schimbat foarte mult faţă de varianta pe care au cunoscut-o suporterii din România.

Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro pentru transferul lui Juan Toja

Juan Toja a fost una dintre cele mai interesante prezenţe din România. El a fost transferat în vara lui 2008 de FCSB, de la FC Dallas, pentru o sumă foarte mare pentru fotbalul de la noi, 1,5 milioane de euro.

Anterior, Toja mai jucase pentru Santa Fe şi River Plate şi era una dintre marile speranţe ale fotbalului columbian.

De altfel, în momentul transferului la FCSB, Juan Carlos Toja era în circuitul echipei naţionale a Columbiei.

Ajuns în România, Toja a avut evoluţii destul de apreciate, cu momente de strălucire şi cu o tehnică peste medie. Însă el n-a reuşit să atingă aşteptările care existau de la el.

Problemele medicale, dar şi viaţa extrasportivă intensă l-au împiedicat să-şi arate potenţialul la FCSB. În vara lui 2020, Gigi Becali l-a vândut la Aris Salonik, unde a jucat până în 2012, când a revenit în SUA, la New England. În 2014, el a decis să se retragă.

Afla mai multe despre: toja 

viewscnt
Articole similare