adplus-dvertising
You are here:

Jucătorii şi fanii, şocaţi de evenimentul de milioane de euro organizat pe Arena Naţională. Ce s-a întâmplat după ce FCSB şi Rapid au plecat

Jucătorii şi fanii, şocaţi de evenimentul de milioane de euro organizat pe Arena Naţională. Ce s-a întâmplat după ce FCSB şi Rapid au plecat

Diverse

Comentarii

În timp ce FCSB şi Rapid au fost nevoite să părăsească cel mai mare stadion al ţării, fanii şi concurenţii implicaţi în turneul de DOTA 2 se plâng de modul în care a fost organizat concursul.

Nicuşor Dan, despre turneul de DOTA 2 organizat de Arena Naţională

"Cea mai importantă competiţie de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Naţională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. Turneul aduce Bucureştiului prestigiu şi vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane. Vor fi şi beneficii financiare aduse statului român, organizatorii plătind la bugetul naţional 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari.

După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Naţională evenimente de mare anvergură. Vor urma şi anul viitor mari evenimente, în special evenimente culturale.  Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naţionale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenţi, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)", a anunţat Primarul General al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, pe Facebook. 

Jucătorii şi fanii DOTA 2 se plâng

Organizatorul turneului de DOTA 2, Valve, e tras la răspundere pentru modul în care a fost organizat evenimentul de la Bucureşti. Publicaţia Esportsbets.com a scris despre neregulile semnalizate atât de jucătorii implicaţi, cât şi de fanii care urmăresc meciurile. 

"The International 2021 (The International 10), care are loc în Bucureşti, poate fi considerat cel mai prost turneu din istorie. Mii de fani ai DOTA 2 se plâng de eveniment şi nu doar fanii sunt nemulţumiţi. Câteva echipe aflate în competiţie au criticat câteva aspecte. 

Cu câteva zile înainte de startul de la Bucureşti, organizatorii au fost nevoiţi să returneze banii strânşi din bilete, din cauză că fanii nu au mai putut ajunge, după ce cazurile de Covid-19 s-au înmulţit în Bucureşti şi multe alte evenimente au fost închise. 

Dacă ai urmărit în direct meciurile dintre echipe, probabil că ai observat una dintre problemele semnalizate de privitori: zgomotul fals de mulţime. În lipsa fanilor, organizatorii au încercat să recreeze sunet de fundal, dar decizia a fost un dezastru, iar mulţi fani au fost nemulţumiţi de felul în care a fost implementată ideea", scrie sursa citată.  

De asemenea, fanii s-au plâns pe reţelele de socializare şi în privinţa altor aspecte neatractive, în ciuda investiţiei masive în turneul organizat la Bucureşti.

Şi participanţii se plâng de organizarea turneului: "Team Spirit a publicat un video pe Youtube în care se plânge de condiţiile puse la dispoziţie, de la cele de antrenament, până la mâncare, facilităţi şi băi".

FCSB şi Rapid au o nouă "casă", temporar

Cele două rivale din Bucureşti au fost nevoite să se mute. Competiţia de sporturi electronice aduce bugetului statului român şi celui al Primăriei nu mai puţin de 4,5 milioane de euro, cu mult peste ce s-ar fi încasat de pe urma cluburilor de fotbal. 

Clubul finanţat de Gigi Becali s-a mutat la Buzău, în timp ce nou-promovata a ales arena din Mioveni. 

viewscnt
Articole similare