You are here:

”L-am refuzat pe Hagi şi m-a trimis acasă”. Florin Lovin: ”Nu! Îmi pare rău, stau bine aici”. Detalii neştiute dintre disputa cu ”Regele” | EXCLUSIV

”L-am refuzat pe Hagi şi m-a trimis acasă”. Florin Lovin: ”Nu! Îmi pare rău, stau bine aici”. Detalii neştiute dintre disputa cu ”Regele” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Florin Lovin (42 de ani), care are două trofee de campion al României şi două Supercupe în palmares cu Steaua.

Lovin vs. Hagi. De unde a pornit totul: ”Nu vorbea cu mine”

Florin Lovin a fost invitatul lui Dan Udrea în episodul 11 al EuroCast 2024. Fostul jucător de la FCM Bacău, Steaua şi Astra Giurgiu a dezvăluit momente fabuloase din cariera sa de jucător. Lovin a făcut parte din echipa Stelei care a jucat semifinala de Cupa UEFA contra Middlesbrough, a fost în centrul atenţiei la cazul ”Bricheta", l-a refuzat pe Hagi când era antrenorul roş-albaştrilor şi a trecut de la preferatul lui Gigi Becali la jucătorul nedorit. 

Florin Lovin regretă reacţia pe care a avut-o la adresa lui Gică Hagi şi a povestit, în direct, la EuroCast 2024, de unde a pornit totul. 

Florin Lovin: ”Au fost 2 sau 3 jucători care au luat primele întregi de Champions, şi eu mă aflam printre ei. Şi se luau dacă jucai cu un an înainte peste 75% şi să joci 90 de minute toate preliminariile şi eu am facut asta cu 3 antrenori, nu e un lucru puţin. Veneam după anul de Champions League, avusesem evoluţii importante şi a venit Hagi antrenor, vedeam în cantonament că nu are legătură cu mine. Nu a vorbit niciodată cu mine. La primul meci amical nu m-a băgat deloc şi am zis se întâmplă ceva? Totuşi sunt un jucător important, dacă nu aveţi nevoie de mine să îmi spuneţi că plec. Nu că pe tine te ştie de asta nu te bagă. 

Dan Udrea: Un argument solid.

Florin Lovin: Da, jucam al doilea meci amical, tot la fel nu mă bagă deloc şi eu eram bă da mă ştie bine de tot nu mai vrea să mă vadă deloc la lucru. Îţi dai seama că nu exista o conexiune între antrenor etc. când nu vorbeşte cu tine, doar cu cei de pe post cu tine. (...) Eu atunci eram fan Rivaldo, eram disperat că aveam colecţie de tricouri şi m-am gândit că trebuie să joc şi eu măcar sa fac un schimb de tricouri.

Acum a făcut prima echipă, la pauza a schimbat, după ieşise Rivaldo din teren, si eu nu eram nici trimis la încâlzire, şi se accidentează Ovidiu Petre si el îmi zice Lovin hai - şi eu zic unde?! Şi el zice să intri şi eu am zis ”îmi pare rău, nu. Stau bine aici”. Am acumulat atât de multă frustrare, asta mi-a venit să fac atunci.

Dan Udrea: Dar acum dacă o comentezi acum...

Florin Lovin: Acum, cred că e o prostie, o copilărie. N-ai voie, tu ca fotbalist profesionist trebuie să te comporţi într-un anume fel. După am mers la hotel, m-a ridicat în picioare şi zis că la hotel că ce a păţit un jucator, a povestit tot, să vrei să îl bagi şi să nu intre în teren, şi mi-a zis clar ”mâine dimineaţă iei avionul şi pleci acasă!”.

Seara jucam remi şi sună telefonul lui Mirel, era domnul Becali, în perioada respectivă Becali mă iubea. Mi l-a dat la telefon şi i-am povestit exact. Si îmi zice da, bă ai dreptate, dar nu pleci acasă, stai acolo. Povestea oricum era nu trebuia să îmi dea mie dreptate. Mi-a zis să merg să îmi cer scuze.

A doua zi dimineaţa i-am zis lui Hagi ca vreau să îi vorbesc. Nu stiu dacă mi-a acceptat atunci scuzele. Nu pot să accept că nu sunt bagat în seama la antrenament, i-am explicat toate lucrurile şi am văzut pe faţa lui o părere de rău, dar nu putea să treacă peste. Si mi-a zis poti să stai, dar nu faci antrenamentele, faci singur.

In fine, am plecat din cantonament nejucând nimic. Acum facem primul meci de prezentare cu Audi, jucăm prost, luăum bataie 1-0 si mă sună Becali fără tine e moartă echipa asta, tu nu mai pleci. La antrenamente încercam să îi schimb părerea lui Hagi facând ce le zicea altora. Mă bag primul meci, după meciul de Champions League, a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele, Minutul 60 schimbare, şi acum toată banca era şocat, au zis ”cum că omul este peste tot etc”.

Dan Udrea: Da, de tine se poate spune orice doar că nu alergai, că nu stăteai în ghete.

Florin Lovin: M-a scos, după luăm gol imediat, am pierdut si aici e punctul culminant. Venim în vestiar, supărare mare. Si mă întreabă Hagi ce te uiti asa, zice ce esti supărat? Şi ma duc la interviu şi primesc intrebare că Hagi e foarte supărat, că Dumitru Dragomir a spus că s-a pierdut meciul cand ai ieşit tu. Şi eu am zis domnul Becali nu prea poate să îşi dea cu părerea, antrenorul simte altfel. Practic i-am luat apărarea lui Hagi.

Am avut meci la Cluj, şi după Becali i-a zis lui Hagi că nu poate sa lucreze şi s-au despărţit. După a zis că Hagi îşi cere scuze pentru meciul cu Slavia şi nici el nu poate să inteleaga de m-a scos. După ce pleacă vine Becali şi mă ia direct, ”bă Lovine dar ţie nu îţi e rusine?” Da, pentru ce am zis la interviu. Şi i-am zis că mi s-a părut de bun simţ să zic aşa, că mi se părea normal să îi iau apărarea. Şi atunci toţi suporterii au făcut o paralelă ca Hagi a plecat din cauza mea şi au inceput să fie impotriva mea!”.

Afla mai multe despre: florin lovingică hagigigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare