Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lansează acuzaţii după Moldova - România 0-5! "La noi nu se face nimic. Foarte multe rezultate se hotărăsc prin birouri, meciuri trucate"

Lansează acuzaţii după Moldova - România 0-5! "La noi nu se face nimic. Foarte multe rezultate se hotărăsc prin birouri, meciuri trucate"

Echipa națională

Comentarii

Un fost internaţional moldovean a descris starea fotbalului de peste Prut, după întâlnirea directă din meciul amical cu România.

Acuzaţii la adresa fotbalului din Republica Moldova

Echipa naţională a României a învins, duminică seara, la Chişinău, naţionala Republicii Moldovei, scor 5-0, în ultimul meci susţinut de tricolori în anul 2022.

Ivan Testemiţanu (48 de ani), fostul căpitan al naţionalei Republicii Moldova şi jucător la Zimbru Chişinău, Bristol City, Sheriff Tiraspol, Seongnam Ilhwa, Sibir, Terek Groznîi şi Inter Baku, susţine că fotbalul din ţara vecină a luat-o la vale, din cauza multiple. 

„M-am uitat la meci şi m-am speriat. M-am aşteptat la un rezultat mai bun, mă aşteptam la un joc mai bun, mai calitativ din partea Moldovei. Eu cred că ei s-au stăduit, dar calitatea individuală a jucătorilor români este mult mai mare. Au fructificat tot, au făcut tranziţii corecte din apărare în atac, din atac în apărare. A fost o echipă solidă România.

La noi în Moldova este o problemă foarte mare. Foarte multe rezultate se hotărăsc prin birouri, nu pe terenul de fotbal. Concurenţa dispare, nu avem jucători de calitate. Au fost foarte multe scandaluri în ultimii 10 ani cu meciuri trucate. Aceasta este una din cauzele pentru care nu avem rezultate.

Eu personal, când lucram la Federaţia Moldovenească de Fotbal, am ajutat la arestarea unor persoane din mafia internaţională care au încercat să trucheze meciuri la U21 şi au încercat să se infiltreze în echipele din campionatul intern din Moldova, să facă bani prin meciuri trucate. 

Foarte mulţi patroni care au fost prin Moldova au avut echipe ca Dacia (n.r Dacia Chişinău), acum Dinamo Auto. Ei hotărăsc prin meciuri trucate totul. Ştiţi că la noi a fost scoasă legea ce reglementa numărul jucătorilor străini. Poţi să aduci câţi doreşti acum. 

Bineînţeles că într-o ţară cu nivel economic scăzut nu este benefic pentru jucătorii moldoveni acest lucru. Ei nu sunt promovaţi, dar bineînţeles că artificial nu poţi promova nişte jucători în fotbal. 

Dar până la urmă se aduc jucători de calitate scăzută în Moldova. Nu vorbesc de Sheriff (n.r. Sheriff Tiraspol). Sheriff e în afara legii. Ei fac ce doresc, ei au comandat ca legea cu jucătorii străini să fie scoasă, ei au bani. 

Nu se face nimic pentru a promova un jucător tânăr din Republica Moldova.

La noi totul este comandat, este plătit. E un paradox, federaţia noastră de fotbal are cel mai bun buget dintre toate federaţiile din ţară, dar are rezultatele cele mai proaste”, a spus Ivan Testemiţanu, conform Gazetei Sporturilor. 

Afla mai multe despre: moldova - românia 0-5ivan testemiţanu 

viewscnt
Articole similare