Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Le-a dat emoţii fanilor la penalty-uri, iar acum s-a confesat. Campionul mondial a recunoscut cine l-a salvat: ”L-am ascultat”

Le-a dat emoţii fanilor la penalty-uri, iar acum s-a confesat. Campionul mondial a recunoscut cine l-a salvat: ”L-am ascultat”

Cupa Mondială

Comentarii

Finala Cupei Mondiale, dintre Argentina şi Franţa, a fost una epică, una dintre cele mai frumoase care au existat în istoria de aproape o sută de ani a competiţiei, dar totul se putea schimba în orice moment al ei şi deznodământul ar fi putut fi total diferit acum.

Argentina a câştigat ultimul act din Qatar contra Franţei şi a devenit pentru a treia oară campioană a lumii. 

Imediat după ultimul fluier, a început sărbătoarea argentinienilor, de pe teren, din tribunele stadionului Lusail, pe străzile din Buenos Aires şi din tot restul Argentinei. Aceştia au dat drumul la fiesta, în stilul pur sud-american.

Le-a dat emoţii fanilor la penalty-uri, iar acum s-a confesat. Campionul mondial a recunoscut cine l-a salvat: ”L-am ascultat”

Totodată, Messi a cucerit şi ultimul trofeu, respectiv cel mai important, care îi lipsea din carieră. Dar totul a fost posibil şi cu ajutorul lui Paulo Dybala.

Ajuns în Qatar cu probleme medicale, jucătorul lui AS Roma a prins doar finalul semifinalei cu Croaţia (3-0) şi a fost introdus de Scaloni în finala cu Franţa în ultimele minute pentru a executa una dintre loviturile de departajare.

Fără multe minute de joc, Dybala le-a dat emoţii tuturor argentinienilor. Acesta a primit un ajutor care s-a dovedit a fi decisiv, din partea lui Emiliano ”Dibu” Martinez, şi a reuşit să marcheze de la punctul cu var.

A tras pe centru, nesigur, dar a avut noroc că Hugo Lloris a plonjat spre stânga şi, astfel, Argentina trecuse în avantaj. La final, a fost 4-2 ăn favoarea ”albiceleştilor”.

Reveniţi acasă, noii campioni mondiali au celebrat marea victorie în toată Argentina, iar milioane de fani au ieşit în străzi pentru primul trofeu suprem cucerit după 36 de ani.

Dybala a mărturisit prin ce a trecut în cel mai important moment din cariera sa de fotbalist.

”Sunt terminat. În ultimele trei zile cred că am dormit cinci ore. Au fost zile incredibile. Am visat asta toată viaţa. Nu am cuvinte. 

Ceea ce am trăit este de neuitat, mai ales pentru ceea ne-aţi făcut să simţim. Eraţi atât de departe, dar v-am simţit aproape. Nu aveam de gând să vă dezamăgim. Acum e momentul să ne bucurăm,

Când selecţionerul mi-a spus că voi intra pe teren, ştiam că va fi pentru a executa un penalty. Ştiam că trebuie să fiu cât mai calm. Nu era uşor pentru nu joci mereu o finală de Mondial. 

Când am mers spre locul în care se afla mingea, drumul mi s-a părut foarte lung. Parcă nu mai ajungeam. Vorbisem cu «Dibu», după ce Franţa a ratat, şi mi-a zis să trag pe mijloc. Eu voiam să trag în diagonală.

Portarul s-a aruncat pe acel colţ, dar eu l-am ascultat pe colegul meu. Nu greşeşti dacă tragi tare şi pe mijloc”, a declarat Dybala, citat de TyC Sports.

Afla mai multe despre: argentinadybala 

viewscnt
Articole similare