Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Legea asta nu rezolvă problemele sportului". Reacţia LPF după ordinul lui Eduard Novak. În ce condiţii ar accepta fotbalul o modificare | EXCLUSIV

"Legea asta nu rezolvă problemele sportului". Reacţia LPF după ordinul lui Eduard Novak. În ce condiţii ar accepta fotbalul o modificare | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Secretarul general Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a comentat ordinul ministrului Sportului, Eduard Novak, cel care a împărţit sportul român în două tabere.

Reacţia LPF despre ordinul lui Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, în teren, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

LPF se împotriveşte implementării deciziei, pe care o numeşte o eroare juridică. 

"Până în momentul de faţă, acest ordin n-a fost publicat în Monitorul Oficial. Am aflat odată cu majoritatea, când a fost publicat de ministru pe Facebook. N-a existat nicio consultare cu noi anterior postării, ceea ce a fost ciudat. 

Din discuţiile avute după acest incident de ieri, că aşa pare postarea, a fost o discuţie legată de o astfel de măsură, dar nu cu aplicabilitate imediată, ci din sezoanele următoare, nu de acum. 

Nu e aplicat în acest moment, iar când ar fi publicat în Monitorul Oficial trebuie văzut dacă dintr-un ordin de ministru se poate legifera. Există dubii. În această formulă e o eroare juridică. E discriminare şi e de văzut care e posibilitatea ministrului de a legifera acest ordin. 

La prima vedere, la regula U21 au fost discuţiile formării jucătorilor la nivel naţional, e diferit", a declarat oficialul LPF, Justin Ştefan, pentru Orange Sport.  

Apoi, lui Justin Ştefan i s-a transmis, în cadrul intervenţiei sale, că Eduard Novak e dispus să negocieze ordinul în privinţa fotbalului şi să amâne cu câteva luni decizia.  

"Domnul Novak e o persoană de bună credinţă. Acum a ieşit cu povestea şi trebuie s-o mai ţină în braţe. Echipa lui a făcut o greşeală. Nu poţi veni să spui că vei aplica regula cu o săptămână înainte de sezonul competiţional şi nici că o vei aplica în mijlocul sezonului. Tu nu poţi rupe contracte cu jucătorii că vrea x sau y. Probabil că există deschidere din partea fotbalului românesc să aplice o regulă, dar bine pusă la punct. 

Nu, legea asta nu rezolvă problemele sportului românesc. N-am văzut o astfel de evaluare până acum. Cred că ne interesează sportul pentru toţi. Ne interesează bazinul de selecţie, profesionalizarea antrenorilor. Ne interesează infrastructura. Când faci cadrul pentru aşa ceva, putem vorbi despre astfel de reguli. Sportul profesonist e business, e făcut prin societăţi comerciale interesate de profit. Dacă urmăreşti asta, vrei să iei cei mai buni jucători de pe piaţă. Mi se pare că e o abordare pe genunchi. 

Noi am făcut adresă către MTS în care ne-am exprimat punctul de vedere şi vom avea o poziţie oficială în măsura în care se merge mai departe cu acest ordin",  a mai spus Justin Ştefan. 

 

Afla mai multe despre: justin stefaneduard novak 

viewscnt
Articole similare