You are here:

Liderul vestiarului, avertisment pentru "tricolori" înainte de România - Belgia: "100% mergem în optimi, sunt convins"

Liderul vestiarului, avertisment pentru "tricolori" înainte de România - Belgia: "100% mergem în optimi, sunt convins"

EURO

Comentarii

România înfruntă Belgia în al doilea meci din faza grupelor de la EURO 2024. "Tricolorii" se deplasează la Koln cu o victorie deja obţinută în faţa Ucrainei, în primul meci, în timp ce "diavolii roşii" vor încerca să spele ruşinea eşecului împotriva Slovaciei.

Belgia are planuri mari pentru EURO 2024, un ultim turneu final pentru mulţi dintre componenţii "Generaţiei de Aur" a naţionalei Belgiei. Fotbalişti precum Axel Witsel, Jan Vertonghen şi Kevin De Bruyne se află în ultimii ani ai carierei la cel mai înalt nivel.

Pentru belgieni, partida împotriva României de la Koln se anunţă una crucială în drumul selecţionatei lui Domenico Tedesco spre fazele eliminatorii ale competiţiei. O înfrângere în faţa "tricolorilor" îi va aduce pe belgieni foarte aproape de eliminarea de la EURO 2024.

Jan Vertonghen, unul dintre liderii vestiarului şi totodată unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti belgieni, prezent la ultimele cinci turnee finale la care "diavolii roşii" au participat, a vorbit despre pregătirile pentru partida de la Koln împotriva naţionalei României, cât şi despre dorinţa întregului vestiar de a ajunge în optimile de finală ale Campionatului European.

Fotbalistul celor de la Anderlecht a menţionat faptul că este convins de calificarea naţionalei sale şi este încrezător în ceea ce priveşte calitatea ofensivă a naţionalei "diavolilor roşii". Vertonghen aşteapta ca principalul om din atacul naţionalei Belgiei, Romelu Lukaku, să spargă gheaţa la acest Campionat European, chiar în poarta României.

Jan Vertonghen: "Sunt convins că ne vom califica din grupă"

"Suntem fireşte foarte dezamăgiţi după acest meci (n.r. 1-0 cu Slovacia). Am dat totul. Meritam să câştigăm! Am început bine partida, dar nu am marcat, în timp ce ei au făcut-o. Ne-am creat toate ocaziile necesare pentru a câştiga.

O înfrângere se poate întâmpla. Cred că apărarea a jucat bine, la fel şi Koen Casteels. Planul tactic a fost respectat. Am jucat cu patru fotbalişti de picior drept. Mi se pare totuşi că Yannick Carrasco a făcut un meci bun. Noi am adaptat sistemul de joc al Belgiei, fiindcă am avut jucători accidentaţi.

Este o mare dezamăgire. Ne doream să câştigăm acest meci ca să avem ceva mai puţină presiune, cu atât mai mult cu cât avem un lot tânăr. Presiunea este acum şi mai mare, pentru că urmează meciul cu România.

Sunt convins că ne vom califica din grupă. 100% mergem în optimile de finală! Vom ataca şi vom încerca să nu luăm gol. Avem mare încredere că atacanţii noştri vor marca. Romelu Lukaku a înscris deja de 85 de ori pentru 'Diavoli' şi aşteptăm golul 86 în meciul de sâmbătă împotriva României", a declarat Jan Vertonghen, conform RTBF.

Afla mai multe despre: euroeuro 2024campionatul europeanbelgiaromaniaromania belgiagrupa ejan vertonghenechipa nationala 

viewscnt
Articole similare