You are here:

Finlanda U21 - România U21 2-0. Tricolorii mici, fără replică. Calculele pentru calificare se complică teribil

Finlanda U21 - România U21 2-0. Tricolorii mici, fără replică. Calculele pentru calificare se complică teribil

Echipa națională

Comentarii

România U21 a bifat al doilea eşec din grupa de calificare pentru EURO 2025, 0-2 contra Finlandei.

În urma acestui rezultat, Finlanda a urcat pe primul loc, cu 16 puncte, la egalitate cu naţionala noastră, însă cu un golaveraj mai bun. Pe trei este Elveţia, cu 14 puncte, pe patru Albania, cu 13 puncte, pe cinci Muntenegru, cu şapte puncte, iar codaşa grupei este Armenia, cu doar două puncte.

Finlanda U21 - România U21 2-0 (Miettinen 22, Liimatta 71)

Echipele de start:

  • Finlanda U21 (4-3-3): Bergstrom - Wallius, Koski, Miettinen, Naamo - Marhhiev, Skytta, Hyrylainen - Terho, Liimatta, Jukkola
  • Selecţioner: Mika Lehkosuo
  • România U21 (4-3-3): Sava - Strata, Ignat, Dănuleasă, Barza - Cîrjan, Vulturar, Perianu, Grameni - Pop, L. Munteanu, I. Stoica
  • Rezerve: Popa, Rimovecz,Perlanu, Baiaram, Duţă, Bani, Olteniţă, Mihai, Blănuţă
  • Selecţioner: Daniel Pancu

Min 90+5. Meciul s-a terminat, scor 2-0.

Min 71. GOL Finlanda! Liimatta îl execută pe Sava cu un şut plasat, după ce a scăpat din marcajul defectuos al tricolorilor lui Pancu.

Min 67. FInlanda trece pe lângă golul de 2-0.

Min 46. A început repriza secundă.

Min 45. Prima repriză s-a terminat. Finalnda U21 - România U21 1-0.

Min 44. Ce ocazie ratează Finlanda! Miettinen este la un pas să reuşească dubla. Finlandezul reia nestingherit spre poartă după un corner, însă Matei respinge de pe linia porţii.

Min 22. GOL Finlanda! Tony Miettinen atacă excelent balonul şi reia în vinclu o centrare din corner.

Min 18. Ocaize pentru România! Louis Munteanu şutează de la 25 de metri din lovitură liberă, puţin pe lângă poarta lui Bergstrom.

Min 1. A început meciul.


"Tricolorii" lui Daniel Pancu vor avea parte de un nou duel dificil în grupa E a preliminariilor pentru EURO 2025. În ultimul meci, România U21 s-a impus la limită împotriva reprezentativei U21 din Muntenegru.

Louis Munteanu a înscris unicul gol al partidei, chiar în primele minute ale duelului de la Târgovişte. Prin succesul obţinut în faţa selecţionatei din Muntenegru, România U21 a urcat pe prima poziţie, în faţa Elveţiei. Elveţienii au cedat în partida cu Albania, cu scorul de 2-1, iar România U21 şi-a păstrat statutul de lider.

Finlanda este pe locul trei înaintea duelului de la Tampere, cu 13 puncte, în timp ce România a acumulat 16 puncte din şapte partide disputate. Elveţia, o altă contracandidată a selecţionatei lui Daniel Pancu la calificarea directă la EURO 2025, este pe locul doi, cu 15 puncte.

România a reuşit să învingă Finlanda la Sibiu, într-o partidă disputată în octombrie 2023, cu un gol înscris în minutul 90+8 al partidei, de Matei Ilie.

"Tricolorii" lui Pancu pot obţine calificarea directă la Campionatul European U21 din Slovacia şi prin clasarea pe locul doi. Cele mai bune echipe de pe locul doi la finalul preliminariilor, din punct de vedere al punctajului, se vor califica direct la competiţia care se va desfăşura în vara anului viitor. În cazul celorlalte şase echipe de pe locul doi, acestea vor disputa baraje pentru calificarea la turneul final din Slovacia, împotriva altor echipe aflate în aceeaşi situaţie.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniaromania u21daniel pancufinlandaeuro 2025 

viewscnt
Articole similare