Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Chindia Târgovişte - FC Botoşani 2-2. Toni Petrea, neînvins la gazde în campionat. Popa a egalat în prelungiri

VIDEO | Chindia Târgovişte - FC Botoşani 2-2. Toni Petrea, neînvins la gazde în campionat. Popa a egalat în prelungiri

Chindia Targoviste

Comentarii

Chindia Târgovişte şi FC Botoşani au remizat, scor 2-2, în primul meci din prima etapă a returului din Superligă, astfel că cele două echipe rămân neînvinse în campionat de mai bine de o lună. Daniel Popa a egalat în prelungirile partidei.

VIDEO | Chindia Târgovişte - FC Botoşani 2-2 (Popadiuc 3, Popa 90+4 / Mailat 32 - pen, Camara 79)


Echipele de start:

  • Chindia: Căbuz - Căpuşă, Celea, Orozco, Dumitraşcu - Vorobjovas, Akhmatov - A. Şerban, Popadiuc, Neguţ (cpt.) - D. Popa; Rezerve: D. Moldovan - Ad. Ioniţă, Cherchez, Atanase, Boldor, Grubac, Passaglia, Mihaiu, Chamed; Antrenor: Anton Petrea 
  • FC Botoşani: Pap - Sno, Sadiku, Boli, Ţigănaşu (cpt.) - Zabou, Perianu, Ivanov - Mateus, Camara, Mailat; Rezerve: Ureche - Dragu, Şeroni, Patache, E. David, M. Roman, Pinson, Sylla, Shahaf; Antrenor: Mihai Teja

Min 90+6. Final.

Min 90+4. GOOOL Chindia. Popa marchează şi aduce egalarea pentru gruparea lui Toni Petrea.

Min 81. Posibil penalty Chindia. Popa este faultat de Pap în careu, dar centralul Chivulete nu arată punctul cu var, în ciuda protestelor gazdelor, provocând şi o reacţie nervoasă a lui Toni Petrea.

Min 79. GOOOL Botoşani. Camara marchează şi o duce pe formaţia oaspete în avantaj.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+1. Pauză.

Min 32. GOOOL Botoşani. Mailat transformă lovitura de pedeapsă.

Min 31. Penalty Botoşani. Căpuşă îl trage de tricou pe un jucător al moldovenilor, iar arbitrul arată punctul cu var.

Min 8. Ocazie Botoşani. Moldovenii irosesc şi ei prima şansă de gol din această partidă.

Min 3. GOOOL Chindia. Popadiuc a dat un gol de cascadorii râsului. Pap gafează incredibil. Degajează în jucătorul gazdelor, iar mingea se scurge în plasa porţii apărate de acesta.

Min 1. Începe meciul.


Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti va găzdui astăzi două echipe, care nu au mai pierdut un meci în Superligă de la mijlocul lui septembrie.

Se întâmpla in etapa a 11-a, când târgoviştenii, pregătiţi la acea vreme de Adi Mihalcea, au cedat pe terenul nou-promovatei ”U”.

Eşecul i-a fost fatal lui Mihalcea, căruia i-a fost reziliat amiabil contractul imediat după partida de la Cluj.

De partea cealaltă, moldovenii nu au mai simţit gustul înfrângerii de la eşecul usturător de la Sfântu Gheorghe, contra lui Sepsi, scor 0-7.

Este cel mai mare scor din actuala ediţie de campionat şi cea mai categorică înfrângere din istoria echipei moldovene, de la promovarea acesteia în prima ligă, în 2013.

Toni Petrea, antrenorul momentului în România

Cu toate că a preluat echipa în urmă cu doar o lună, Toni Petrea a revitalizat Chindia. În vărstă de 47 de ani, Petrea a obţinut cinci victorii din şase meciuri.

Singurul insucces a fost cel din grupele Cupei României, contra echipei de liga a treia, Ocna Mureş, scor 0-1. CSA Steaua, Rapid, FC U Craiova 1948, Mioveni şi Voluntari se numără printre victimele fostului antrenor de la FCSB.

Împotriva Botoşaniului, ca antrenor, Petrea are cinci victorii din cinci posibile, mai mult decât împotriva oricărui alt adversar.

Record istoric pentru dâmboviţeni

Ultima victorie, cea de la Voluntari, scor 3-0, a reprezentat al patrulea succes la rând pentru Chindia în campionat. Acest şir reprezintă cea mai bună serie de la promovarea în primul eşalon în 2019.

Petrea a doborât, astfel, recordul stabilit în play-out-ul din 2020, de pe vremea când echipa era pregătita de Emil Săndoi. Atunci târgoviştenii au legat trei succese la rând.

Botoşani, prestaţie neconvingătoare în ultimul meci

Formaţia antrenată de Mihai Teja nu a reuşit în ultima etapă decât un egal pe terenul codaşei Mioveni, scor 0-0. Cu toate că nu au câşigat, moldovenii s-au declarat mulţumiţi cu un punct, dat fiind fapul că argeşenii au avut ocaziile mai mari.

Botoşani a terminat meciul în 10 oameni, după eliminarea lui Dican, din cauza cumului de cartonaşe. Prin urmare, fundaşul în vârstă de 20 de ani nu va putea evoula azi.

Trupa lui Stoican a izbutit să deschidă scorul, în ultimele minute prin Panait, dar reuşita a fost anulată de arbitrajul video.

În ultimele nouă meciuri din Superligă, Botoşani a bifat doar o singură victorie, cea de pe teren propriu împotriva lui FCU Craiova 1948, scor 1-0.

Cu toate acesta, Botoşani şi Farul sunt singurele echipe din România, care au câstigat pe terenul campioanei CFR, şi care au plecat neînvinse din ”Giuleşti”.

Spectacol total în meciul tur

Chindia şi Botoşani s-au întâlnit în prima etapă din campionat, pe terenul formaţiei lui Mihai Teja. Meciul s-a încheiat cu victoria botoşănenilor, scor 3-2, meci în care ambele echipe au terminat cu un om mai puţin.

Florescu şi Mailat, cu o dublă au punctat pentru moldoveni, în timp ce pentru învinşi au înscris Şerban şi Andreas Mihaiu.

Meciul de astăzi va fi arbitrat de o brigadă  condusă, la centru de Andrei Chivulete.

Afla mai multe despre: chindia botosanisuperliga 

viewscnt
Articole similare