Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FC Barcelona - Real Madrid 2-1. Titlul pare decis în La Liga. Victoria cu numărul 100 pentru catalani în El Clasico

 VIDEO | FC Barcelona - Real Madrid 2-1.  Titlul pare decis în La Liga. Victoria cu numărul 100 pentru catalani în El Clasico

La Liga

Comentarii

FC Barcelona a învins-o pe Real Madrid, scor 2-1 (1-1), duminică seară, într-o partidă din etapa a 26-a din La Liga.

  • În urma acestui rezultat, Barcelona se distanţează la 12 puncte de Real Madrid, iar titlul din La Liga pare acontat: Barca - 68 de puncte, Real Madrid - 56 de puncte.
  • A fost victoria cu numărul 100 pentru Barcelona, în istoria partidelor contra lui Real Madrid.

VIDEO | FC Barcelona - Real Madrid 2-1 (Roberto 45, Kessie 90+2/ Araujo 9 - aut), ACUM, pe Orange Sport 1

Min 90+5: Final de partidă!

Min. 90+2: GOOOLLL Barcelona! Balde centrează perfect, la firul ierbii, pentru Kessie, iar ivorianul reia bine, la colţul scurt, şi îl învinge pe Courtois.

Min. 81. Gol anulat, Real Madrid! Marco Asensio punctează, dar VAR-ul a anulat reuşita pentru o poziţie de ofsaid.

Min. 79: Madrilenii recuperează o minge şi şutează la colţul lung, dar o face moale, iar ter-Stegen apără.

Min. 75: Încă o şansă pentru Barca! Raphinha încearcă un şut cu pământul, dar Courtois respinge fantastic.

Min. 67: Ce ocazie, Barcelona! Robert Lewandowski încearcă o foarfecă laterală, dar nu loveşte bine balonul şi trece mult peste poarta lui Courtois.

Min. 63: Şansă bună pentru Real! Carvajal câştigă un tackling şi mingea sare la Rodrygo. Brazilianul se grăbeşte, din poziţie bună, iar şutul său trece mult pe lângă poarta lui Ter Stegen.

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45+1: Pauză!

Min. 45: GOOOOLLL Barcelona! Sergi Roberto plasează perfect un şut, din marginea careului mare, lângă bară, iar Courtois nu poate să intervină.

Min. 34: Încă o şansă bună pentru Barcelona! Brazilianul încearcă un şut din dreapta, cu stângul, dar Courtois respinge de sub bară.

Min. 32: Christensen, din nou la finalizare! Nici de această dată lovitura sa de cap nu-l învinge pe Courtois.

Min. 25: Şansă bună pentru Christensen! Danezul loveşte balonul cu capul, dar nu reuşeşte să o cadreze pe poarta lui Courtois.

Min. 9: GOOOOLLL Real Madrid! Vinicius centrează, dar Araujo deviază cu capul spre poarta lui ter Stegen, iar mingea se opreşte în poartă!

Min. 6: Dublă ocazie pentru Barca! Raphinha trimite cu capul la colţul lung, dar Courtois respinge în lateral. Faza continuă, mingea ajunge la Sergi Roberto la marginea careului, care trage milimetric peste poarta lui Courtois.

Min. 3: Ocazie, Barcelona! Lewandowski prinde o ”torpilă” e la 25 de metri, dar Courtois plonjează şi respinge în lateral.

Min. 1: Karim Benzema îl pune la încercare pe ter Stegen după doar 23 de secunde, dar neamţul este atent şi reţine în siguranţă.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start

  • Barcelona: 1. ter Stegen - 4. Araujo, 23. Kounde, 15. Christensen, 28. Balde - 20. Roberto, 5. Busquets, 21. de Jong - 22. Raphinha, 9. Lewandowski, 6. Gavi.
  • Rezerve: 36. Tenas, 13. Pena - 38. Alarcon, 18. Alba, 17. Alonso, 10. Fati, 24. Garcia, 19. Kessie, 32. Torre, 11. F.Torres.
  • Antrenor: Xavi Hernandez
     
  • Real Madrid: 1. Courtois - 2. Carvajal, 3. Militao, 22. Rudiger, 6. Fernandez - 10. Modric, 12. Camavinga, 8. Kroos - 20. Vinicius Jr., 9. Benzema, 15. Valverde.
  • Rezerve: 26. Lopes, 13. Lunin - 11. Asensio, 19. Ceballos, 24. Diaz, 7. Hazard, 17. Lucas, 23. Mendy, 16. Odriozola, 21. Rodrygo, 18. Tchouameni.
  • Antrenor: Carlo Ancelotti

Ştirea iniţială

Cele două mari rivale se întâlnesc astăzi pentru a patra oară în actualul sezon. Prima confruntare a avut loc în turul campionatului, la jumătatea lunii octombrie, când Real Madrid s-a impus fără probleme cu scorul de 3-1 pe propriul teren. A urmat apoi marea finală a Supercupei Spaniei. La începutul anului, catalanii şi-au luat revanşa, în Arabia Saudită, şi au câştigat meciul cu marea rivală cu acelaşi scor. Iar cea de-a treia întâlnire directă din acest sezon a avut loc chiar la începutul lunii, când FC Barcelona a produs surpriza şi s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Madrid, în manşa tur a semifinalelor Cupei Spaniei.

Imediat după acest succes, catalanii au mai bifat alte două victorii cu acelaşi scor. Echipa lui Xavi a câştigat, pe propriul teren, cu Valencia, apoi s-a impus, cu mari emoţii, şi în deplasarea de la Athletic Bilbao. În urma acestui parcurs, FC Barcelona are un avans de nouă puncte în fruntea clasamentului în faţa ocupantei locului secund şi, totodată, adversarei din această seară, Real Madrid.

De partea cealaltă, echipa lui Ancelotti are un moral foarte bun. A câştigat, săptămâna trecută, cu scorul de 3-1 meciul cu Espanyol, apoi s-a impus din nou în faţa lui Liverpool şi în manşa retur a optimilor de finală din Liga Campionilor. Astfel, Real Madrid a câştigat dubla manşă cu englezii cu scorul general de 6-2.

FC Barcelona - Real Madrid. Parcurs dezamăgitor pentru catalani în meciurile directe de pe Camp Nou

FC Barcelona are avantajul propriului teren în tradiţionalul ''El Clasico'', dar statistica nu este de partea catalanilor în ultimele zece derby-uri disputate pe Camp Nou.

Bilanţul pe stadionul catalanilor în ultimele zece meciuri cu Real este echilibrat, cu câte trei victorii de fiecare parte şi patru remize. Barcelona nu a mai câştigat un "Clasico" pe teren propriu din 28 octombrie 2018, când catalanii conduşi atunci de Ernesto Valverde s-au impus cu scorul de 5-1.

De atunci, Real Madrid s-a impus de două ori în La Liga (3-1 în sezonul 2020/2021, 2-1 în sezonul 2021/2022), la care se adaugă alte două remize: 0-0 (sezonul 2019/2020) şi un 1-1 în Cupa Spaniei 2018/2019.

Pe Santiago Bernabeu, lucrurile stau complet diferit în ultimele zece dueluri, FC Barcelona având un bilanţ de 7-3 la victorii.

Afla mai multe despre: real madridbarcelona 

viewscnt
Articole similare