Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură majoră la Dinamo! Primul nume "greu" care a retras finanţarea. Contracte reziliate în masă după retrogradare

Lovitură majoră la Dinamo! Primul nume "greu" care a retras finanţarea. Contracte reziliate în masă după retrogradare

Dinamo București

Comentarii

Situaţia lui Dinamo Bucureşti s-a înrăutăţit imediat după fluierul final al returului cu Universitatea Cluj, în urma căruia echipa alb-roşie a retrogradat în Liga 2. Din start, dinamoviştii au pierdut mai multe surse de finanţare, conform contractelor semnate.

Unibet şi majoritatea sponsorilor, contract încheiat cu Dinamo Bucureşti

Liga 1 rămâne fără Dinamo Bucureşti după 74 de ani. Momentul istoric a avut loc duminică, în "Ştefan cel Mare", după ce U Cluj s-a impus cu 3-1 la general împotriva fotbaliştilor antrenaţi de Dusan Uhrin, cel care a anunţat că e dispus să rămână pe banca tehnică şi în Liga 2. 

Dinamoviştii nu se confruntă doar cu o situaţie sportivă dificilă, ci şi cu o situaţie financiară grea. Perspectiva clubului este zdruncinată după retrogradare, iar administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a recunoscut că echipa are nevoie de un investitor, în condiţiile în care planul de reorganizare al clubului a fost dat peste cap.

Dinamo s-a bazat pe mai multe surse de venit pentru a respecta planul pentru ieşirea din insolvenţă. "Câinii" au strâns venituri din drepturile TV, sponsorizări, transferuri, bilete şi din fan shop. 

În următorul sezon din Liga 2, Dinamo Bucureşti va avea venituri reduse. Pe lângă suma mai mică din drepturile TV, "câinii" au mai primit o lovitură. 

Conform surselor Orange Sport, cu excepţia Macron, sponsorul tehnic al clubului, majoritatea sponsorilor au încetat contractul cu Dinamo Bucureşti.  Înţelegerile dintre părţi erau condiţionate de participarea în Liga 1.

Cum prima ligă e istorie pentru "câini", aceştia sunt nevoiţi să caute alte surse de finanţare şi de sprijin pentru o stagiune dificilă. 

Poate cea mai mare lovitură a venit din partea sponsorului Unibet, care a decis să se retragă. Compania de pariuri sportive trimitea aproximativ jumătate de milion de euro spre echipa din "Ştefan cel Mare". 

Dinamo Bucureşti tocmai îşi prezentase bilanţul financiar

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, şi echipa sa vor avea şi mai mult de muncă odată cu micşorarea veniturilor care dau peste cap planul de reorganizare. 

În aprilie, Dinamo Bucureşti a prezentat bilanţul financiar, iar datoriile erau în creştere. Cubul a înregistrat datorii de 44.863.903 de lei, aproximativ 9.1 milioane de euro, în anul 2021, aproape dublu faţă de 2020. 

Şi încasările au fost mai mari în 2021, 17.140.926 lei, aproximativ 3.5 milioane de euro, bani care au venit din drepturile TV, sponsorizări şi publicitate şi din alte venituri din exploatare.

 

Afla mai multe despre: dinamo bucuresti retrogradare 

viewscnt
Articole similare