Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lumea fotbalului este în doliu! Legendarul Franz Beckenbauer a încetat din viaţă la 78 de ani

Lumea fotbalului este în doliu! Legendarul Franz Beckenbauer a încetat din viaţă la 78 de ani
Comentarii

Franz Bekckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare.

Starea de sănătate a fostului legendar fundaş german se înrăutăţise în ultimii ani. Înainte de Cupa Mondială din 2022 din Qatar, "Der Kaiser" a declarat că nu poate fi prezent pentru că nu mai vede cu ochiul drept, la care a suferit un atac asemănător infarctului la inimă. "Am avut un aşa-zis atac de cord la un ochi. Din nefericire, nu pot vedea nimic cu ochiul drept şi trebuie să am grijă de inima mea".

Total absent din mass-media din aprilie din cauza agravării stării sale de sănătate, ziarul german "Spiegel" a tras un semnal de alarmă săptămâna trecută, susţinând că orice izbucnire emoţională ar putea pune în "pericol grav" starea clinică a Kaiserului, care a suferit o "deteriorare semnificativă", afectându-i atât judecata, cât şi memoria, fără nicio perspectivă de ameliorare.

În august, Lothar Matthaus şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a lui Beckenbauer. "Îi dorim tot binele din lume, să îşi recapete energia de altădată. Bineînţeles, sperăm să se facă bine. Franz a spus întotdeauna că sănătatea este cel mai important lucru în viaţă. El nu o are în acest moment".

Franz Beckenbauer a câştigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 şi 1976 şi este primul om care şi-a trecut în palmares triumful în Cupa Mondială, atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Afla mai multe despre: franz beckenbauer 

viewscnt
Articole similare