You are here:

Manchester City obţine prima victorie juridică împotriva Premier League cu privire la contractele de sponsorizare

Manchester City obţine prima victorie juridică împotriva Premier League cu privire la contractele de sponsorizare

Manchester City

Comentarii

Manchester City a reuşit să obţină prima victorie juridică împotriva celor de la Premier League cu privire la contractele de sponsorizare de care a fost acuzată.

Manchester City, prima victorie juridică împotriva Premier League cu privire la contractele de sponsorizare

În aşteptarea verdictului ”procesului secolului”, Manchester City a obţinut luni prima sa victorie în faţa Premier League. Un grup independent al Curţii de Arbitraj a dat dreptate triplei campioane în exerciţiu, care a contestat, în iunie, 25 de regulamente ale Premier League privind tranzacţiile cu părţi asociate (APT), introduse în februarie 2024.

În plus faţă de funcţionarea generală a APT, ale cărei ”reguli sunt inechitabile din punct de vedere structural”, conform hotărârilor, Manchester City, care din 2008 este deţinut de un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite, s-a referit în special la două contracte de sponsorizare semnate cu Etihad Aviation Group şi First Abu Dhabi Bank, care au fost blocate ”inechitabil” şi în mod ”discriminatoriu” de Premier League, tot conform hotărârilor.

”Premier League a fost găsită vinovată de abuz de poziţie dominantă”, a declarat Manchester City într-un comunicat publicat luni. Ca urmare a deciziei tribunalului, ”deciziile specifice ale Premier League de a reevalua valoarea justă de piaţă a celor două tranzacţii încheiate de clubul din Manchester”, care solicita compensaţii financiare pe care nu le-a primit, au fost anulate.

Premier League a răspuns, de asemenea, observând deciziile tribunalului, „care au aprobat obiectivele generale, cadrul şi procesul decizional al sistemului APT.... (dar care) au identificat un număr mic de elemente ale regulilor care, în forma lor actuală, nu sunt conforme cu cerinţele concurenţei şi ale dreptului public”.

”Aceste elemente pot fi corectate rapid şi eficient de către Ligă şi cluburi”, a adăugat Premier League, care rămâne încrezătoare în sistemul său susţinut de numeroase cluburi engleze.

Afla mai multe despre: manchester citypremier leaguepep guardiola 

viewscnt
Articole similare