Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester City, un nou transfer de răsunet. ”Sparge banca” pentru preferatul lui Guardiola

Manchester City, un nou transfer de răsunet. ”Sparge banca” pentru preferatul lui Guardiola

Manchester City

Comentarii

Manchester City a ajuns la un acord pentru al doilea transfer al verii, iar suma este cu adevărat impresionantă.

Manchester City a devenit din nou campioana Angliei, pentru a patra oară în ultimii cinci ani. Dar marele vis al ”cetăţenilor” este trofeul Ligii Campionilor.

De la sosirea sa pe Etihad, în 2016, Pep Guardiola a ajuns o singură dată în ultimul act al celei mai galonate competiţii la nivel de cluburi, în sezonul 2020-2021.

La momentul respectiv, Manchester City a pierdut finala în faţa rivalilor din Premier League, Chelsea, scor 0-1, astfel că goana după râvnitul trofeu continuă.

În stagiunea recent încheiată, campioana Angliei a fost eliminată din Liga Campionilor de Real Madrid, chiar cea care avea să câştige ulterior competiţia. A fost o ”dublă” spectaculoasă şi plină de suspans.

Manchester City, sumă colosală pentru un fundaş stânga

Astfel, pentru noua ediţie a Ligii Campionilor, Manchester City vine cu achiziţii de cel mai înalt nivel.

După ce a oficializat transferul lui Erling Haaland, maşina de goluri a Borussiei Dortmund, şi l-au luat şi pe argentinianul Julian Alvarez, campionii Angliei trec şi la întărirea zonei defensive.

Pentru a rezolva şi acest compartiment, Pep Guardiola îl doreşte pe Marc Cucurella, lucru ce nu este de mirare din moment ce fotbalistul a crescut la FC Barcelona, club la care actualul antrenor al lui City a făcut istorie la începutul carierei.

Cucurella şi-a făcut junioratul la formaţia catalană, de care s-a despărţit în 2020, după ce l-a cedat definitiv la Getafe.

După numai un sezon a făcut pasul spre Premier League, acolo unde a ajuns la Brighton, unde a impresionat de-a dreptul.

Fundaşul stânga a avut evoluţii remarcabile, care l-au încântat pe Guardiola, iar antrenorul lui City a cerut imediat transferul acestuia.

Cum Manchester City are în continuare probleme în flancul stâng al apărării, Cucurella ar reprezenta o garanţie pentru multe sezoane în acea zonă.

Pentru a-şi asigura serviciile apărătorului de 23 de ani, Manchester City trebuie să ”spargă banca” din nou, campioana Angliei fiind recunoscută pentru sumele foarte mari pe care le dă pentru aducerea jucătorilor.

Astfel, City a ajuns la un acord cu Brighton pentru transferul lui Cucurella, iar ”cetăţenii” vor plăti până la 60 de milioane de euro pentru fundaşul cotat la 28 de milioane de euro, conform mai multor surse din surse din străinătate. Înţelegerea urmeză să fie valabilă până în 2027.

 

 

În sezonul recent încheiat, Cucurella a avut 34 de apariţii şi un assist pentru Brighton, în Premier League.

Afla mai multe despre: manchester cityguardiola 

viewscnt
Articole similare