Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marcel Răducanu, vehement despre subiectul Dobrin - Hagi: ”Îmi fac cruci cu o mie de mâini. O mare tâmpenie”. EXCLUSIV

Marcel Răducanu, vehement despre subiectul Dobrin - Hagi: ”Îmi fac cruci cu o mie de mâini. O mare tâmpenie”. EXCLUSIV

Special

Comentarii

Marcel Răducanu a izbucnit când a fost întrebat despre cine a fost ”Regele” fotbalului românesc, Nicolae Dobrin sau Gică Hagi.

Considerat unul dintre cei mai tehnici fotbalişti români din istorie, Marcel Răducanu este total împotriva dezbaterii lansate de Dănuţ Lupu.

Fostul mijlocaş al Stelei şi al Borussiei Dortmund spune că preocupările iubitorilor de fotbal din România ar trebui să fie altele.

Marcel Răducanu, vehement pe subiectul 'regele fotbalului românesc': ”Mi se pare o tâmpenie”

În vârstă de 68 de ani, Marcel Răducanu are locul său în istoria fotbalului românesc. El s-a format la Steaua, pentru care a jucat din 1972 până în 1981 şi este considerat printre cei mai tehnici fotbalişti români din toate timpurile.

În 1981, după un meci al naţionalei României la Dortmund, Marcel Răducanu a refuzat să revină în ţară şi a rămas în Germania, unde, după ce a fost suspendat timp de un an, a jucat timp de 6 sezoane pentru Borussia Dortmund.

Este motivul pentru care Marcel Răducanu are doar 21 de selecţii la echipa naţională. Răducanu trăieşte şi în prezent în Germania şi, de acolo, vede total lipsită de sens disputa pe tema ”cel mai bun fotbalist român din istorie”:

”Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de 'Rege', asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost 'Rege'.

Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei? Această titulatură de 'Rege' n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie.

Da, au fost jucători mari, fiecare la timpul lui, şi-au pus toţi amprenta asupra fotbalului românesc”, a spus Marcel Răducanu pentru orangesport.ro.

Marcel Răducanu nu crede în 'regi': ”Această titulatură n-ar trebui să existe”

Cât timp a evoluat în campionatul României, Marcel Răducanu (68 de ani) i-a avut adversari pe Nicolae Dobrin şi pe Ilie Balaci - doi dintre cei mai mari fotbalişti români.

Pe Gică Hagi spune că l-a urmărit la naţională şi îl apreciază pentru ceea ce a făcut la echipa naţională, dar şi la Galatasaray, unde a devenit cel mai mare jucător din istoria clubului.

Cu toate acestea, Marcel Răducanu spune că o discuţie despre cine a fost cel mai bun n-ar trebui să existe. Mai ales că toţi trei au prins epoci diferite în fotbal:

”Dobrin şi Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate. Împotriva lui Dobrin am şi jucat, dar am şi fost coleg la naţională, iar Hagi a avut şansa să joace în străinătate, după căderea sistemului comunist.

Eu l-am văzut la echipa naţională, la Mondialul din 1994, dar şi la Galatasaray, unde a jucat excelent de fiecare dată.

Însă această titulatură de 'Rege' nu ar trebui să existe”, a mai spus Marcel Răducanu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: raducanu 

viewscnt
Articole similare